28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Capak rekao kako se razmatra pustiti masovnija događanja za cijepljene, one koji su preboljeli…

1 min read
- Razgovara se paralelno i o tome da se omoguće veliki i masovni događaji na način da osobe koje su cijepljene, koje imaju potvrdu o preboljenju ili o sobe koje se testiraju mogu doći na velike glazbene događaje ili koncerte. To nije sutra, nije prekosutra, ali o tome se razgovara i brzo će se krenuti u te aktivnosti - kazao je Capak.

Profesionalni djelatnici izvedbenih, glazbeno-scenskih i audio-vizualnih umjetnosti, cijepljeni su danas u Hrvatskom glazbenom zavodu, a čemu su nazočili ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. I ideja je ‘kliznula’…

Nakon što je ministrica iskazala vjerovanje kako je ovo korak prema izlasku iz situacije u kojoj živimo, da je cijepljenje jedini način da se vratimo odvijanju događanja razbog karatkera, napose kulturnih, a da za takvo što, uz umjetnike i tehničko osoblje, očekuje i masovno cijepljenje građana.

A onda je Capak ‘poentirao’…

– Razgovara se paralelno i o tome da se omoguće veliki i masovni događaji na način da osobe koje su cijepljene, koje imaju potvrdu o preboljenju ili o sobe koje se testiraju mogu doći na velike glazbene događaje ili koncerte. To nije sutra, nije prekosutra, ali o tome se razgovara i brzo će se krenuti u te aktivnosti – kazao je Capak.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments