25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Napustila nas je Ena Šarac…

1 min read
Napustila nas je Ena Šarac, najvedrija djevojka Osijeka, borac do posljednjeg trenutka ovozemaljskog života, istinski primjer borbe bez predaje.

Enica, najveća i najčistija duša ovog svijeta postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje, koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele. Prijateljica Eničine obitelji – napisano je danas na Facebook profilu osječke herione Ene Šarac (25). U tri teške rečenice prijateljica obitelji sažela je svo breme ove večeri i surovog epiloga jedne od najtežih zdravstvenih bitki, epske ‘tučnjave’ najvedrijeg duha Osijeka i njezinih surovih dijagnoza. Napustila nas je Ena Šarac, najvedrija djevojka Osijeka, borac do posljednjeg trenutka ovozemaljskog života, istinski primjer borbe bez predaje. Otišla je Ena Šarac, heroina zdravog čovjeka, heroina svih koji se bore s teškim bolestima, heroina Osijeka. Zbogom Ena.

Gotovo da je nemoguće krenuti iz ishodišta njezine bolesti, gotovo da je i nebitno, a s obzirom na to koliko je inspirativnih trenutaka i priča ostavila za sobom. Jer, pamtit ćemo ju kao osobu koja je nesebično dijelila humanitarnu pomoć s potrebitima, kao djevojku koja je prodavala svoje stvari kako bi pomogla drugima, kao djevojku koja je na svaku operaciju odlazila vedra, pozdravljala prijatelje i obećavala novi povratak. Ako se itko znao boriti s tumorom na mozgu, surovom svakodnevicom, to je bila Ena. ‘To je moj podstanar’ govorila bi. I išla dalje…

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments