14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vrtić objavio rezultate upisa! Za 200 djece nema mjesta? Problem će riješiti Tenja?

2 min read
Neslužbeno doznajemo da će taj problem odskora biti ili riješen ili značajnije smanjen, jer otvaranjem vrtića u Tenji, Dječji vrtić Osijek će dobiti, neslužbeno oko 130 novih mjesta za djecu, što bi već ovu današnju brojku značajnije rasteretilo.
vrtić predškola

Dječji vrtić Osijek objavio je rezultate upisa novih vrtićaraca u novu školsku godinu. Na mrežnoj stranici osječkih vrtića stoji kako će sastanak za roditelje novoupisane djece biti održan u podcentru u koje je dijete upisano, i to već za koji dan, 25. svibnja. Za roditelje kojima je to vitalno, ondje je i čitav niz drugih informacija važnih za upis.

Pa ipak, ono što ne piše, a izgovoreno je danas, između ostalog i na sučeljavanju dvaju kandidata za gradonačelnika Osijeka, saznanje je kako 200 djece nije upisano. Za njih naprosto nema mjesta u vrtiću.

Nema, jer današnji pravilnici zahtjevaju više četvornih metara po djetetu, zahtjevaju da jedan odgojitelj radi s manje djece… Sve je drugačije no što je to nekada bio slučaj. A onda, unatoč tome što svake godine imamo manje školaraca, manje djece, u vrtićima nema dovoljno mjesta…

Danas svako dijete mora imati 2 ‘kvadrata’ unutra i 4 ‘kvadrata’ u vanjskom prostoru, a što se odgojiteljica tiče… ilustrativno – u najmlađoj jasličkoj skupini je jedna odgojiteljica na 12-oro djece, u najstarijoj 14, a u najstarijoj vrtićkoj dobi 22.

Neslužbeno doznajemo da će taj problem odskora biti ili riješen ili značajnije smanjen, jer otvaranjem vrtića u Tenji, Dječji vrtić Osijek će dobiti, neslužbeno oko 130 novih mjesta za djecu, što bi već ovu današnju brojku značajnije rasteretilo. K tome, neslužbeno doznajemo, izvjesni vrtić u Osijeku ‘dograđuje’ kapacitete…

A do tada…

– Roditelji koji nisu zadovoljni rezultatom upisa mogu uputiti prigovor Upravnom vijeću Dječjeg vrtića Osijek na mail… s napomenom prigovor na rezultate upisa.

Zaključno, u objavi Vrtića stoje popisi novoupisane djece i vrtića po centrima…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments