16. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mlinarević na sučeljavanju na N1: Radije bih da LGBT osobe svoje potrebe izražavaju kod kuće

3 min read
Treće od pet, reklo bi se... Kandidati za gradonačelnika Osijeka, HDZ-ov Ivan Radić i DP-ov Berislav Mlinarević (nezavisni, s podrškom DP-a i Mosta), sučelili su se u emisiji N1 studio, istoimene televizijske kuće. Iva Puljić Šego povela ih je kroz treće sučeljavanje od pet u posljednja tri dana kampanje, a ususret drugom krugu, u kojeg Radić 'nosi prednost' od 38,69% iz prvog kruga, u odnosu na Mlinarevićevih 19,63%.

Malo je toga novog što kandidati još mogu reći u posljednja tri dana kampanje, ali ‘oklizne’ se kakva izjava, a koju mediji spremno dočekaju u naslov teksta. Tako smo saznali da bi Mlinarević, doima se iz rečenog, radije da se LGBT zajednica ‘ostane kod kuće’, no u povorci, globalno priznatoj, prepoznatoj i poznatoj kao GayPride. Ali, dozvoliti će im sve što treba, veli.

Treće od pet, reklo bi se… Kandidati za gradonačelnika Osijeka, HDZ-ov Ivan Radić i DP-ov Berislav Mlinarević (nezavisni, s podrškom DP-a i Mosta), sučelili su se u emisiji N1 studio, istoimene televizijske kuće. Iva Puljić Šego povela ih je kroz treće sučeljavanje od pet u posljednja tri dana kampanje, a ususret drugom krugu, u kojeg Radić ‘nosi prednost’ od 38,69% iz prvog kruga, u odnosu na Mlinarevićevih 19,63%. Mijenjaju li postotke štogod sučeljavanja!? Vidjet ćemo 30. svibnja.

Uvodnik je i opet prošao Mlinarevićevim ‘napadom’ o iznosima utrošenim u kampanju, na što je Radić i opet reagirao činjenicom da je izvješće podnio, detaljno i transparentno, a da u Mlinarevićevom izvješću manjka plakatiranje. On se branio pristizanjem računa, kao i činjenicom da Domovinski pokret plaća dio kampanje.

Nastavilo se razgovorm o ostvarenoj većini HDZ-a u Gradskom vijeću Osijeka, a dogovorom s trima strankama, za što je Radić kazao da nije stvar trgovine, već podržavanja, kao i da će svi oni, novi vijećnici, biti samo vijećnici. Mlinarević je tvrdio da kuloari pričaju drugačije, no Radić to nije prihvaćao niti se tome osobito vraćao replikama.

Ponovila se i priča o Radićevom poduzeću, Radićevom ocu, no to je HDZ-ov kandidat nazvao klevetom, dodajući da se retorika iz zagrebačke bitke za gradonačelničko mjesto prenosi i u osječki politički prostor. “To su opet klevete, kampanja DP-a se iz Zagreba prenosi u Osijek – napada se. Mlinarević se predstavalja kao veliki poduzetnik, a uzima covid potpore. Nikad nisam imao problem sa zakonom” – kazao je Radić.

A onda je stigao ‘najzabavniji’ dio sučeljavanja. Pitanje je glasilo – Da LGBT udruga zatraži financiranje, biste li odobrili? Radić je rekao da za to postoji Povjerenstvo, i kakvu odluku donese ono, on će ju poštovati. “Neću se miješati u rad Povjerenstva” – rekao je Radić. A Mlinarević? “Meni je sasvim svejedno tko što radi. Oni mogu raditi što hoće, što se mene osobno tiče, sve dok je sve po zakonu, sve je u redu. Oni mogu organizirati skupove, mimohode. Bože mili, to je sasvim normalno u svijetu, mora biti i kod nas. Međutim, ako mene osobno pitate, radije bih da ostanu u svojim prostorima da svoje potrebe izražavaju kod kuće. Nitko ne zna što sam ja, nosim li ja ulicom transparent. Bože mili, to je tvoj problem, zašto meni želiš nametnuti svoj problem. Izvolite svoje probleme raspraviti između vas. Po meni, tu odgovornost trebaju snositi svi. Ako druge udruge dobivaju novac, moraju i oni. Mora se novac ravnopravno rapodijeliti. Svi trebaju živjeti slobodno. Hod za život je problem koji treba šire raspravljati. I jednima i drugima treba dati određena prava. Svatko se može opredijeliti, hoće li lijevo ili desno” – kazao je Mlinarević, piše N1.

Foto: Facebook, N1 (screenshot)

Facebook Comments