5. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Relaksacijom epidemioloških mjera aktualizirana Gezina fišijada! Za mjesec dana?

2 min read
- Mjere su bile takve da nismo mogli, ali ove godine će fišijada biti. Sve dok je u '21. godini, držimo kontinuitet - rekao je Barić, ali neslužbeno doznajemo da će se fišijada dogoditi u sljedećih oko mjesec dana.

Realaksacijom epidemioloških mjera, dopuštanjem okupljanja većeg broja ljudi, aktualizirana je ponovno i mogućnost organizacije ponajveće gastro manifestacije u Osijeku, Gezine fišijade. Okvirog datuma još nema, no Tomislav Barić, gazda Slavonske kuće, organizatora fišijade, potvrdio je za OsijekExpress.com da će se fišijada dogoditi, unatoč tome što je od uvriježenog datuma organizacije prošlo oko 4 mjeseca.

– Mjere su bile takve da nismo mogli, ali ove godine će fišijada biti. Sve dok je u ’21. godini, držimo kontinuitet – rekao je Barić, ali neslužbeno doznajemo da će se fišijada dogoditi u sljedećih oko mjesec dana.

Razumije se, Tvrđa je trenutno ‘raskopana’. Ali, za dobru zabavu lokacija ne smije biti problem.

Prošle je godine bilo prijavljeno 180 ekipa! Te ekipe dolaze i ove godine! Prijavilo ih se još 160, ali tamo za prvi i drugi datum, kasnije otkazane termine. Sve su pretpostavke kako će na 8. Gezinoj Fišijadi ‘anno domini’ 2021. biti čak 400 timova koji će se odvagnuti u kuhanju ‘najlošijeg fiša’ u osječkoj Tvrđi.

Za one koji slučajno ne znaju… Ovo će biti 8. Gezina Fišijada. Održava se na otvorenom, ispred Slavonske kuće u osječkoj Tvrđi, a gdje se u spravljanju ‘najgoreg fiša’ odvagne i više stotina ekipa. Riječ je o anualnom natjecanju u kuhanju ‘najgoreg fiša’, a u spomen na velikog šaljivca, iznad svega vrhunsku ljudinu i ugostitelja Gezu Gudlina. Lane je fišijada bila 19. siječnja. Pravila su uvijek ista! Dozvoljeno je loše kuhanje, dobro i najgore, dozvoljeno je plesanje, pjevanje…, a stroga zabrana ide na ‘dizanje nosa’, ‘nealkoholiziranje’ i donošenje vlastite ‘cuge’. Tu zapravo sankcije idu do izbacivanja. Lane je sudac bio glumac osječkog HNK-a Miroslav Čabraja, a u fotografijama ispod možete pogledati kako je bilo prošle godine…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Facebook Comments