Čet. lip 24th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Strossmayerovoj! Na pojedinim mjestima umjesto 70, ‘palo’ na 50 km/h

1 min read
U Strossmayerovoj ulici u Osijeku, njezinim dijelovima, odlukom Grada, a usljed radova na dijelu ulice, 'srušena' je dozvoljena brzina sa 70 km/h, na 50 km/h, gdjegod i 30 km/h, a u blizini stadiona.

Ima li to ova vijest reperkusija na kamere za provjeru brzine? Naravno! Iako se to ne kaže tako ružno, već u boljoj, društveno prihvatljivijoj verziji – Svi se trebaju pridržavati propisa, vele iz policije. A o čemu se radi?

U Strossmayerovoj ulici u Osijeku, njezinim dijelovima, odlukom Grada, a usljed radova na dijelu ulice, ‘srušena’ je dozvoljena brzina sa 70 km/h, na 50 km/h, gdjegod i 30 km/h, a u blizini stadiona. Regulacija je, naravno, privremena.

Naime, iz smjera Višnjevca, kod Kolodvorske ulice je ‘prekriženo’ ograničenje brzine od 70 km/h, što će reći da važi prva sljedeća zakonska odredba, a o 50 km/h u naseljenom mjestu. Iz smjera centra grada, ‘prekriženo’ ograničenje je negdje ‘kod Cenera’, a već kod mjesta izgradnje stadiona je dozvoljeno 30 km/h. Kasnije se brzina vraća ‘u normalu’. Pojednostavljeno, gledajte znakove da ne bi bilo problema…

Iz policije su nam potvrdili kako je ovo odobrio Grad Osijek, dočim je na njima samo provođenje Zakona.

– Svi se trebaju pridržavati propisa. Vrlo jasno i jednostavno. Naglašavam da u toj zoni, kao i uvijek na cesti, pozivamo vozače na pojačan oprez. A kako je vrijeme i produženog vikenda, puta na more, početak godišnjih odmora, pozivamo i vozače da na put kreću odmorni – poručio je iz PU OBŽ glasnogovornik Zoran Kon.

Foto: Google Street View (screenshot, ilustracija)

Facebook Comments