29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Primopredaja vlasti! Vrkić dao ‘ključeve’ Radiću! Novi gradonačelnik preuzeo…

2 min read
- Od srca Vam se zahvaljujem na vođenju grada u proteklom razdoblju. Mislim da smo i kao oporba imali dobru komunikaciju na korist građa Osijeka. Pozvati ću i Vas i živuće prethodnike na kavu - dometnuo je Radić.

Od 11 sati danas Osijek ima novog gradonačelnika, HDZ-ovca Ivana Radića, a koji je slavio na posljednjim lokalnim izborima i zamijenio Ivana Vrkića, a koji se prema vlastitom priznanju okreće mirovini, odnosno kaubojskim filmovima, dok ne vidi koliko fizički može pratiti svoje ideje i želje. Primio je Vrkić Radića skupa sa zamjenicima s jedne i druge strane. Dragan Vulin i Jasenka Crnković preuzeli su dužnosti od Borisa Piližote i Žane Gamoš. Potonji će pak, prema vlastitom obraćanju, upotrijebiti ‘klauzulu’ sa 6 mjeseci naknade, ali ju ne moraju u potpunosti koristiti, vidjeti što će i gdje će, razmisliti i odmoriti se. Napokon, Piližota je rekao da se neće vraćati u HZMO, neće biti uhljeb, već ide u nove radne pobjede nakon odmora. Vrkić je Radiću uručio izvješće, debelu knjigu…

– Jedva sam čekao da se pojavi netko mlad i ambiciozan i nastavi raditi sve što je dobro i još bolje – kazao je nastupno Vrkić, a Radić se zahvalio…

– Od srca Vam se zahvaljujem na vođenju grada u proteklom razdoblju. Mislim da smo i kao oporba imali dobru komunikaciju na korist građa Osijeka. Pozvati ću i Vas i živuće prethodnike na kavu – dometnuo je Radić.

Nastavio se, naravno, i ozbiljniji razgovor. I o tome uskoro više, a do tada… Cijeli razgovor, odnosno izjave, možete pogledati OVDJE.

Radić je potom primio prvog gosta, a riječ je o neslužbeno trećem najbogatijem čovjeku Rusije, a od kojeg se, navodno očekuju i investicije u Osijeku. Naime, povodom održavanja Europskog prvenstva u streljaštvu u Osijeku gradonačelnik Ivan Radić održo je radni sastanak s predsjednikom Međunarodne streljačke organizacije Vladimirom Lisinom.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments