Čet. lip 24th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bivši dogradonačelnici na odmor pa na posao! Piližota: Ne želim biti uhljeb!

2 min read
- Ne želim i neću biti uhljeb. Moje je radno mjesto zamrznuto u HZMO-u. Neću ga aktivirati. Podnio sam zahtjev za naknadom, ali ne znači da ću naknadu koristiti do kraja - kaže Piližota.
piližota gamoš

Bivši zamjenici bivšeg gradonačelnika, a kojima je ‘posao prestao’ u 11 sati danas u Kuhačevoj 9, Boris Piližota i Žana Gamoš, upitani su danas prilikom primopredaje vlasti za planove. Za razliku od bivšeg gradonačelnika Ivana Vrkića, a koji se odlučio, zacjelo, više posvetiti sebi, ovaj mladi dvojac nema luksuz predugog odmora. Zakon im daje mogućnost ‘padobrana’, odnosno korištenja sredstava kroz sljedećih 6 mjeseci, ali je novinare više zanimalo vraćaju li se na poslove koje su obavljali prije rukovođenja Gradom Osijekom. Boris Piližota je bio djelatnikom HZMO-a, a Žana Gamoš Regionalne veletržnice d.d. u Osijeku. Piližota je odbacio mogućnost povratka, a Gamoš nije eksplicitno…

– Pokrenula sam opciju ‘6 mjeseci naknade’. Svi koji me poznaju, znaju da sam veliki radoholičar, kao i da uživam u vlastitom vrtu. Sada ću se u njemu zakratko naraditi, popiti jednu dugu kavu sa sobom, a gdje će se konkretizirati moj put poslije, vjerujem da će biti prilike za novi susret – kazala je Gamoš.

– Ne želim i neću biti uhljeb. Moje je radno mjesto zamrznuto u HZMO-u. Neću ga aktivirati. Podnio sam zahtjev za naknadom, ali ne znači da ću naknadu koristiti do kraja. Prvo me čeka odmor, jedno mjesec do dva s obitelji, jer s njima sam jako malo vremena proveo. A onda ćemo obitelj i ja odlučiti između smjerova koji mi se nude. Ako treba, onda ću to i objaviti – kazao je Piližota, dodajući da se realizirao u projektima, vođenju Grada, a što mu otvara više mogućnosti u profesionalnom smislu odskora.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments