27. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kažu, prvi se pamte!? Radić primio Vladimira Sergeeviča Lisina, ruskog industrijalaca…

2 min read
"Želim da se Osijek razvija turistički i u svakom drugom pogledu, a mi ćemo mu u tome pružiti podršku", zaključio je Lisin.

Istina, bio je Lisin u sasvim drugom svojstvu ovoga puta, no teško je ignorirati činjenicu kako je on većinski dioničar Novolipecka, jedne od četiri najveće tvrtke u Rusiji koja se bavi proizvodnjom čelika…

Odmah nakon obavljene primopredaje vlasti osječki gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa svojim zamjenicima primio je u radni posjet predsjednika Međunarodne streljačke organizacije Vladimira Lisina. Povod je Europsko prvenstvo u streljaštvu koje se održava u Osijeku na streljani Pampas i u Nastavno-sportskoj dvorani “Gradski vrt”. Ovo je već peto takvo natjecanje u Osijeku, a organizator je uz Hrvatski streljački savez, Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“  koje je bilo uključeno u organizaciju EPSO-a 1985. i 2009., te nositelj organizacije 2013. i 2019. godine.

Inače, Vladimir Sergeevič Lisin ruski je industrijalac. Predsjednik je i većinski dioničar Novolipecka, jedne od četiri najveće tvrtke u Rusiji koja se bavi proizvodnjom čelika. Kako je sam naglasio veliki je zaljubljenik u Osijek gdje 2009. godine izabran za predsjednika Europske streljačke konfederacije.

Radić je istaknuo važnost ovakvog natjecanja ne samo u sportskom nego i u turističkom  odnosno gospodarskom smislu.

“U zadnjih 18 dana na području Grada Osijeka i u našem okruženju ostvareno je preko 14 tisuća noćenja. Danas je na redu finale ovog Europskog natjecanja, a vrlo brzo će se održati i Svjetsko prvenstvo u streljaštvu, također, u Osijeku. Gospodin Lisin je već peti put u Osijeku, a siguran sam da nije i zadnji”, rekao je Radić.

Gospodin Lisin je potvrdio da će uskoro ponovno biti gost u Osijeku te da je današnji sastanak dobar zalog za budućnost kada će se razgovarati i o gospodarskim mogućnostima suradnje.

“Želim da se Osijek razvija turistički i u svakom drugom pogledu, a mi ćemo mu u tome pružiti podršku”, zaključio je Lisin.

Ovaj vikend na redu su finala i zatvaranje ovogodišnjeg EPSO-a 2021. na kojem je sudjelovalo oko 700 natjecatelja. Također treba naglasiti da je prvi puta u povijesti streljaštva na razini europskih prvenstava, natjecanje bilo u svih 15 olimpijskih disciplina te će se podijeliti ukupno 16 kvota za Olimpijske igre u Tokiju ovog ljeta.

Tekst i foto: Osijek.hr

Facebook Comments