29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u OBŽ: ‘Priča pala’ na 20 osoba u bolnicama! Ali, jedna osoba umrla…

1 min read
Najbolji pokazatelj trenda popuštanja epidemije su hospitalizacije. Jer, kod povećanog broja zaraza, odlasci u bolnicu reagiraju koji dan kasnije. Jednako tako i nekoliko dana poslije, svojim padom, sugeriraju da je pad broja zaraza prethodnih dana bio realan.

Novi slučajevi zaraze virusom Sars-CoV-2 u Osječko-baranjskoj županiji ‘klize prema dolje’. Danas, odnosno u zadnja 24 sata svega je 8 novih slučajeva, a iz 142 uzorka, što će reći da je postotak zaraženih među testiranima pao na 5,6%. Pa ipak, jedna je osoba umrla, u dobi od 80 godina.

Najbolji pokazatelj trenda popuštanja epidemije su hospitalizacije. Jer, kod povećanog broja zaraza, odlasci u bolnicu reagiraju koji dan kasnije. Jednako tako i nekoliko dana poslije, svojim padom, sugeriraju da je pad broja zaraza prethodnih dana bio realan. U bolnicama u OBŽ, u Osijeku i Našicama, svega je 20 Covid-19 pacijenata, od kojih tek 3-oje na respiratoru.

Preostao je samo još jedan ‘zli’ broj, a to su samoizolacije. Ondje je 531 osoba u OBŽ. Nekekvo nepisano pravilo je da će među njima oko 25% razvti simptome, odnosno bolest. A ako je tome tako, onda u OBŽ još slijedi 130 zaraza, prema aktualnim podatcima i trenutku, no to nije informacija ‘za koju se stavlja ruku u vatru’.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments