18. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Postignut dogovor!? Lunapark za Antunovo na lijevoj obali!?

1 min read
...lunapark ide, ali će ovaj puta biti, doznajemo neslužbeno, na lijevoj obali Drave. Još nije precizno rečeno što lijeva obala pretpostavlja, ali to može biti, zacjelo, prostor gdje se održavao i pivski festival...

Grad i gradonačelnik nisu protiv tradicije, a ni želje Osječana za zabavom na Antunovo u lunaparku. ‘Kirbaj’ je uvijek bio sastavni dio svetkovine. Ali, ne u Tvrđi, ne ovaj put. I ne u parku, ne na zelenoj površini, ne bez suglasnosti. Naime, Tvrđa je u ‘teškim neimarskim radovima’, traje rekonstrukcija svega pod zemljom, svih instalacija, promet je zatvoren, a sukladno čemu je nemoguće ugostiti lunapark u Tvrđi. S druge strane, nije prihvatljivo bilo ni da se mehanizacija ‘naseli’ u parku, usljed čega je jučer žurno reagirao gradonačelnik Ivan Radić i izmjestio ondje parkirane kamione, a koji su došli bez suglasnoti i dozvole Grada.

Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolažemo, lunaparka će biti, a uz poštovanje ovih dvaju pretpostavki izrečenih ranije. Pojednostavljeno, lunapark ide, ali će ovaj puta biti, doznajemo neslužbeno, na lijevoj obali Drave. Još nije precizno rečeno što lijeva obala pretpostavlja, ali to može biti, zacjelo, prostor gdje se održavao i pivski festival i brojne druge manifestacije, dakle, nedaleko katakombi.

Podsjećamo, jučer su se kamioni uprizorili pokraj Tvrđe na zelenoj površini, a što nije bilo prihvatljivo.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Čitatelj (screenshot)

Facebook Comments