28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Masovno cijepljenje u OBŽ: U Osijeku ubrizgana ‘dvamilijunita’ doza u RH!

2 min read
- Nisam imao nikakvih posljedica, bez ikakvog laganja, ništa... Ja sam stariji čovjek, koronu ne možemo pobijediti bez cijepljenja. Tako je bilo sa svakom epidemijom. Cijepiti se treba - rekao je 67-godišnji Ilija Lončarević, dodajući da je igla toliko tanka da nije ni osjetio cijepljenje.

Osijek i Osječko-baranjska županija su danas počeli s masovnim cijepljenjem, takozvanim cijepljenjem ‘bez poziva’, a na 7 cjepnih punktova u županiji, od 2 u Osijeku, preko Čepina, Valpova, Belog Manastira, Našica… Cijepljenje je počelo rano jutros, odvija se u dvokratno, do 13 i od 14 sati, a ‘toči se’ Pfizer. U Osijeku se po svakom cjepnom punktu planira ubrizgati do 600 doza, u drugim mjestima po 200. Na cijepljenje se dolazi bez poziva, samo po prvu dozu, jer za drugu će pacijenti dobiti pozive. Dozvoljeno je dovesti i djecu stariju od 12 godina.

A fora? U Osijeku je jučer ubrizgana doza ‘s brojem’ 2.000.000!

Gospodin Ilija Lončarić primio je ‘dvamilijunitu dozu’, Nika Borovac bila je liječnica koja ga je cijepila. Dobio je tada drugu dozu!

– Gužve nema, sve traje svega nekoliko minuta i tko god želi može doći – kazao je Mato Lukić, dožupan i načelnik Stožera CZ OBŽ, dodajući kako je potrebno ponijeti sa sobom zdravstvenu iskaznicu.

– Nisam imao nikakvih posljedica, bez ikakvog laganja, ništa… Ja sam stariji čovjek, koronu ne možemo pobijediti bez cijepljenja. Tako je bilo sa svakom epidemijom. Cijepiti se treba – rekao je 67-godišnji Ilija Lončarević, dodajući da je igla toliko tanka da nije ni osjetio cijepljenje.

A doktorica Nika Borovac s Hitne iz Osijeka dolazi na cijepljenje izvan radnog vremena…

– Mi to radimo izvan radnog vremena. Naporno je, ali želimo i volimo biti dio nečeg ovako velikog. Na početku epidemije smo samo mogli sanjati cjepivo – dodaja je Borovac.

Punktovi u Osijeku su dvorane Gradski vrt i Zrinjevac, u Čepinu Hrvatski dom u Ulici Kralja Zvonimira. Po dva tima će biti na svakoj od tih novih lokacija. U Našicama će to biti OŠ Dore Pejačević, u Đakovu u Gradskoj dvorani Đakovo u Belom Manastiru u Nastavno športskoj dvorani i u Valpovu u dvorani u Ulici Braće Radića. Zainteresirani mogu doći u bilo koje vrijeme i javiti se na punkt i bit će cijepljeni. Cijepni punktovi će raditi od 8 do 13 i od 14 do 19 sati. Između 13 i 14 je smjena timova i prozračivanje prostora.

Foto: OBŽ

Facebook Comments