29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slučaj Laure D: Osječki ‘Najdoktor’ Gorjanski neumoljiv u ‘prokazivanju’ devijacija svih sustava!

2 min read
- Etički kodeks u sportu spominje se u tekstu... Kodeks započinje ovim riječima: "Adriana Giurca (1982. – 1993.), rumunjska gimnastičarka, koju je trener zbog nemogućnosti izvedbe jednog elementa pretukao do smrti. Imala je 11 godina" - dodaje se u opisu romana Dražena Gorjanskog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Možda ga znate kao karate majstora 5. dan, ako već nije napredovao. Možda ga znate kao liječnika, jednog od ‘Najdoktora’ u Osijeku, specijalista obiteljske medicine, a djelatnika HZZO-a, jednog od vodećih stručnjaka u reformi zdravstva. Zacjelo ga izvjesni broj Osječanki i Osječana pa i šire hrvatske javnosti poznaje kao autora i koautora knjiga o zdravstvu, s posebnim naglaskom na sistemsku korupciju. Dražen Gorjanski potpisao je ’10. godine, uz kolege, knjigu Korupcija u hrvatskom zdravstvu. A prije nekoliko dana u Arheološkom muzeju u Osijeku, potom i na Filozofskom fakultetu, predstavio je svoj zadnji uradak – Slučaj Laure D. Dražen Gorjanski nezadrživo nastavlja ukazivati na sve devijacije sistema i najnovijim romanom.

– S ponosom vam predstavljamo roman za mlade, za sportaše, za roditelje, za trenere, za sve one koje pogađa tematika nasilja u sportu. Slučaj Laure D. nova je knjiga našeg dragog Senseia Dražena Gorjanskog, koji je uvijek glasno pričao o ‘zabranjenim’ i neugodnim temama, kako u svijetu sporta tako i u svakodnevnom životu. Priča puna emocija, inspirirana stvarnim događajem i prikazana do najsitnijeg detalja čita se u jednom dahu te čitatelju ostavlja na razmišljanje kojim nas vrijednostima današnji sport uči te koliko su te vrijednosti korisne za zajednicu… – niže u opisu na svojoj stranici na Facebook-u knjigu svog trenera Karate klub Osijek, dodajući još ovo…

– Etički kodeks u sportu spominje se u tekstu… Kodeks započinje ovim riječima: “Adriana Giurca (1982. – 1993.), rumunjska gimnastičarka, koju je trener zbog nemogućnosti izvedbe jednog elementa pretukao do smrti. Imala je 11 godina” – dodaje se u opisu romana Dražena Gorjanskog.

Dojmljivom predstavljanju njegova romana na spomenutim lokacijama pridonijeli su recitali osječke pjesnikinje Antonije Budano i studenta glume Luke Vondraka, a pred brojnom publikom su o knjizi govorili doc. Tatjana Ileš i novinar Drago Hedl te prof. Helena Sablić Tomić i prof. Sanda Ham.

Kako piše Jasmina Gorjanski, osobitost predstavljanja bilo je svojevrsno spajanje promocije knjige i humanitarne akcije, čiji su prilozi namijenjeni Centru za nestalu i zlostavljanu djecu, pri čemu su se Osječani doista iskazali skupivši 6.350 kuna. Od navedenog iznosa Centar će kupiti perilicu za rublje i kuhinjski namještaj jednoj samohranoj majci. A knjigu je po cijeni od 49 kuna možete kupiti u knjižari Nova.

Foto: Jasmina Gorjanski

Facebook Comments