28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Novi lopovi, bez pajsera, rukavica i ‘lojtri’: PU OBŽ javlja o trgovanju tuđim kriptovalutama…

1 min read
U vremenu od 2017. godine do mjeseca veljače ove godine, nepoznati počinitelj je na nezakoniti način došao do podataka i pristupio internetskom računu za trgovanje kriptovalutama 26-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nisu ni lopovi što su nekada bili. Ovi se prilično razumiju u lopovluk bez ljestvi, rukavica, pajsera…

PUTEM INTERNETA KUPOVAO APLIKACIJE

U vremenu od svibnja do srpnja, nepoznati počinitelj je na nezakoniti način došao do podataka bankovne kartice 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. Potom je putem Interneta, koristeći se pribavljenim podacima, kupovao razne aplikacije u vrijednosti više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem – javlja PU OBŽ, a dodajući još jednu računalnu prevaru…

TRGOVAO TUĐIM KRIPTOVALUTAMA

U vremenu od 2017. godine do mjeseca veljače ove godine, nepoznati počinitelj je na nezakoniti način došao do podataka i pristupio internetskom računu za trgovanje kriptovalutama 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. Potom je izvršio konverziju kriptovaluta te je zbog pada vrijednosti valute, 26-godišnjak oštećen za više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće i nastavljamo traganje za nepoznatim počiniteljem – zaključuju iz PU OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments