Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pješčana plaža u punoj funkciji! Radić: Sljedeće godine kupanje i u bazenima!

3 min read
- Svako jutro djelatnici Športskih objekata čiste ovaj cijeli prostor, od zore do negdje oko 9 sati, a prije nego dođu prvi kupači, sve kako bi bilo spremno za još jedan kupališni dan. Znamo da se mladi okupljaju ovdje, bude smeća, svega..., ali rješavamo to svako jutro kako bi smo imali vrhunsku plažu svakog novog dana - kazala je direktorica Športskih objekata Nataša Brčić.

Predizborno obećanje je dobilo ‘kvačicu’! Pješčana plaža na Dravi na Kopiki sada je u punoj funkciji, dovršeno je nanošenje pijeska u širini cijele Kopike i dubini od 15-tak i više metara od obale. Pješčana plaža, zapravo, nije nikada prije bolje izgledala. Postavljene su i ležaljke, suncobrani….

A k tome, na izravan upit novinara, gradonačelnik Osijeka najavio je i kada će Osječanke i Osječani opet u bazene na Kopiki. Bit će to sljedeće godine!

– Napominjem da ovo građane Osijeka nije stajalo ni lipe. Nanošenje pijeska su na moju inicijativu učinile Hrvatske vode, a budući da sam član njihovog Vijeća – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić o pješčanoj plaži na osječkoj Copacabani, što je bila njegova najava još u izbornoj utrci.

– Svako jutro djelatnici Športskih objekata čiste ovaj cijeli prostor, od zore do negdje oko 9 sati, a prije nego dođu prvi kupači, sve kako bi bilo spremno za još jedan kupališni dan. Znamo da se mladi okupljaju ovdje, bude smeća, svega…, ali rješavamo to svako jutro kako bi smo imali vrhunsku plažu svakog novog dana – kazala je direktorica Športskih objekata Nataša Brčić.

A onda se ‘izvuklo’ čuveno pitanje o čuvenoj temi – bazenima na Kopiki. Jasno je da Osijek nije imao više od onih 15 milijuna kuna, da to nije bilo dovoljno ni za prvu fazu rekonstrukcije, a jasno je i da se bazene ne smije i ne može samo tako napuniti vodom. Jer, prema novoj regulativi EU ti bazeni više nemaju ‘prolaznu ocjenu’. Njihov odvod ide u Dravu, a onamo više ne smije toliko klora. Ujedno, toliko su porozni da gube i 100-injak ‘kubika’ vode dnevno.

– Sve ćemo dati da Osječanke i Osječani sljedeće godine u ovo doba budu u bazenima. Ne treba nama ‘aquapolis’, imamo sadržaja i uokolo grada, već ćemo napraviti to tako da se uz razumne cijene priredi kupalište i uz razumne cijene konzumira kupalište – kazao je gradonačelnik Radić, dodajući da nema zapreka da se već ove godine, tijekom kupališne sezone, riješe popratni sadržaji na Kopiki, poput igrališta na pijesku, ljuljački…

Predviđa to svakako olimpijski bazen, tzv. mješoviti, dječji, ali i neke druge sadržaje…

Tijekom današnjeg obilaska plaže na Kopiki, koja je ove godine nasuta sa 6500 m3 pijeska, osječki gradonačelnik Ivan Radić zajedno s direktoricom gradske tvrtke Športski objekti d.o.o. Natašom Brčić predstavio je popratne sadržaje koji su dodatno oplemenili jednu od najljepših plaža kontinentalne Hrvatske. – Svakodnevno je na Dravi velik broj kupača, vikendom su brojke i do 6000 posjetitelja. Našim sugrađanima smo u suradnji sa Športskim objektima omogućili besplatne ležaljke i suncobrane, postavljeni su i svježe obojani tuševi i slavine za vodu. Tu su i obnovljeni stalci za bicikle. Osigurali smo sadržaje i za naše najmlađe, uređeno je dječje igralište – rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments