4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Kriminal u šumi’: Omogućavali obavljanje šumarskih radova izrade ogrjevnog drveta!

2 min read
...48-godišnjak i djelatnici istog trgovačkog društva 45- i 41-godišnjak, većem broju građana omogućavali obavljanje šumarskih radova izrade ogrjevnog drveta, iako na to građani nisu ostvarili pravo.
policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 48-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela opisana u članku 246., 291. i 279. Kaznenog zakona, a 45- i 41-godišnji hrvatski državljani kaznena djela opisana u članku 291. i 279. Kaznenog zakona – javlja policija iz Osijeka i pojašnjava do u detalj…

Provedenim izvidima utvrđeno da 48-godišnjak, u periodu od lipnja do rujna prošle godine, kao odgovorni djelatnik trgovačkog društva iz Donjeg Miholjca, nije evidentirao količinu posječenih i izvučenih drvnih sortimenata iz šume na pomoćno stovarište.

Nezakonitim radnjama trgovačkom društvu je počinjena materijalna šteta veća od 50 tisuća kuna.

Daljnjim izvidima utvrđeno je da su tijekom 2019. i 2020. godine, 48-godišnjak  i djelatnici istog trgovačkog društva 45- i 41-godišnjak, većem broju građana omogućavali obavljanje šumarskih radova izrade ogrjevnog drveta, iako na to građani nisu ostvarili pravo.

Kako bi prikrili nezakonite radnje, trojka je sačinjavala naloge za izradu ogrjevnog drveta na ime kupaca koji nisu stvarno izrađivali ogrjevno drvo kao i teretne listove u kojima su kao kupce unosili imena osoba koje nisu kupovale i izrađivale drva za ogrjev.

Temeljem naloga suda kod 48-godišnjaka izvršena je pretraga doma i drugih prostorija u Donjem Miholjcu te su policijski službenici pronašli i oduzeli poslovnu dokumentaciju i prijenosno računalo s pripadajućom opremom.

Protiv troje hrvatskih državljana nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo  kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom, zlouporaba položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments