Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječki chef Tomica Đukić postao potpredsjednik hrvatskih Escoffierovih učenika!

1 min read
omica Đukić, na nacionalnoj kulinarskoj sceni prepoznat je potpredsjedničkom funkcijom novoosnovane produžnice globalnog udruženja - Disciples Escoffier International...

Slavonski i osječki chef Tomica Đukić, nekadašnja ‘prva violina kuhinje hotela’, danas glavni kuhar KBC-a u Osijeku, ali svakako hrvatske nogometne reprezentacije, Tomica Đukić, na nacionalnoj kulinarskoj sceni prepoznat je potpredsjedničkom funkcijom novoosnovane produžnice globalnog udruženja – Disciples Escoffier International, odnosno Escoffierovih učenika. Veliko je to priznanje, kao kada bi našeg nogometaša postavili za potpredsjednika eventualne udruge ‘Peleovih učenika’.

– Inicijativa Disciples of Auguste Escoffier započela je ’54. godine od strane Jean Ducrouxa , chefa iz Nice i bivšeg studenta velikog Augustea Escoffiera — jednog od najvećih fancuskih i svjetskih chefova svih vremena. Bez njega današnje restoranske kuhinje ne bi bile ono što jesu. Uveo je modernizaciju, kreirao je koncept kuhinjskih brigada, unaprijedio je haute cuisine i ostavio dubok trag u kulinarstvu – piše na Facebook-u stranica Foodara.

Podružnica je upravo dobila dozvolu za rad, a od svjetske organizacije, dočim je za predsjednika imenovan hrvatski chef Mika Alix. Riječ je o priznatoj i uglednoj međunarodnoj organizaciji koja promiče gastronomiju u cijelom svijetu. Predsjednik organziacije na globalnoj razini je francuski kuhar Nicolas Sale, nekoć glavni chef pariškog Ritza.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments