16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Nevrijeme pogodilo Osijek, sve službe reagirale! Radić sa suradnicima na terenu!

2 min read
Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevrijemena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene, omogućen je tramvajski i autobusni promet.

Nevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom, u subotu poslijepodne zahvatilo je grad Osijek. U kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, bilo je dosta složenih intervencija pa su mobilizirane i dodatne snage javne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih DVD-ova.

Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevrijemena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene, omogućen je tramvajski i autobusni promet.

– Službe su oko 15:30 sati počele zaprimati dojave građana te su u kratkome vremenu zaprimile oko 150 poziva. Uslijed jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, u Višnjevcu je uslijed pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Unikom je imao više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno, zbog čega je promet bio onemogućen – izvijestio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

– Sve službe hitno su reagirale pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno omogućen. Tramvajske linije funkcioniraju. Nakon što je stala kiša, službe Unikoma počele su čistiti ulice, a to će nastaviti i tijekom večeri. Nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe prema prioritetima kreću sa sanacijom podruma – kazao je Radić.

Gradonačelnik je zahvalio službama Vodovoda, Unikoma, operativnim snagama Stožera civilne zaštite grada Osijeka, policiji, vatrogascima i svim sugrađanima koji su promptno reagirali.  Upozorio je kako je i za sutra najavljen crveni meteo alarm te naglasio da su sve službe, kao i danas, u stanju pripravnosti i spremne odmah reagirati.

Uz gradonačelnika, na konferenciji za novinare bili su Dragan Vulin i Romano Kristić, načelnik i zamjenik načelnika gradskog stožera Civilne zaštite, Željko Mandić, direktor Vodovoda, Davor Vić, direktor Unikoma te ispred JPVP Osijeka Goran Ivković, zamjenik zapovjednika.

Foto: Grad Osijek

Facebook Comments