28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U zadnja 24 sata u Osijeku palo 26,9 mm kiše! U Slavoniji najviše u Novoj Gradiški, Valpovu…

2 min read
Usporedbe radi, najviše vrijednosti u zadnja 24 sata, sukladno podatcima DHMZ-a, izmjerene su u Delnicama, 66 milimetara i na Plitvičkim jezerima, 70,2 milimetra kiše.

Količina oborine u milimetrima u protekla 24 sata, izmjerena jutros, 17.7.’21. u 8 sati, kaže kako je u Osijeku sinoć palo 26,9 milimetara kiše, dočim kod Klise, na mjernoj postaji Osijek-aerodrom nije bilo više od 16,8 milimetara. Da je bilo disperzirano preko cijelog dana, ne bi, zacijelo, bilo značajno, ali je ta kiša uglavnom pala sinoć oko 23 sata.

Usporedbe radi, najviše vrijednosti u zadnja 24 sata, sukladno podatcima DHMZ-a, izmjerene su u Delnicama, 66 milimetara i na Plitvičkim jezerima, 70,2 milimetra kiše.

Visoke vrijednosti u Slavoniji, osim već poznatog podatka za Novu Gradišku i 159 litara po četvornom metru, sukladno informaciji Ravnateljstva Civilne zaštite, bile su u Slavonskom Brodu, Slatini, Valpovu…

Slavonski Brod bilježi 54 milimetra kiše u zadnja 24 sata, Slatina 35, Vinkovci 27,1, Virovitica 31, Vukovar 23, a Valpovo 42,1 milimetra.

– Na području Nove Gradiške (mikrolokacija Lubinovo) u zadnjih 6 sati palo 159 litara kiše po metru kvadratnom – napisali su sinoć na Facebook-u iz Ravnateljstva CZ, a podsjećamo i kako se u Belom Manastiru spašavalo dvoje ljudi iz poplavljenog vozila u podvožnjaku.

– …dvije osobe ostale zarobljene u automobilima zbog vode ispod podvožnjaka, intervenirali vatrogasci, osobe izvučene iz vozila neozlijeđene, vozila ostala ispod nadvožnjaka pod vodom – javili su, kao i za Novi Gradišku i Slavonski Brod…

– Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio više desetaka poziva s područja Nove Gradiške i okolnih prigradskih naselja zbog velike količine oborinskih voda. Poplavljeno je desetak podruma u Novoj Gradišci. Angažirani su vatrogasci, komunalno poduzeće te Hrvatske vode. Također, zaprimljeno je i desetak poziva sa područja Grada Slavonskog Broda o poplavljenim podrumima, angažirana je JVP Slavonski Brod – zaključuju iz CZ.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments