Pon. kol 2nd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Osijek sat poslije! 112: “Jako, jako puno zovu građani” Odletio krov u Gupčevoj!

1 min read
- Imamo jako puno, ali jako, jako puno poziva. Ne mogu Vam ništa drugo reći - otpravila nas je gospođa brže nego smo nazvali, s pravom.

Pola sata nakon najjačeg ‘udara’ kiše, leda, nevremena u Osijeku, a danas iza 16 sati, voda je ispunila brojne podrume Osječanki i Osječana. Odvodnja je na kritičnim točkama izgledala dobro, kod podvožnjaka na Svilajskoj i Vinkovačkoj, ali u pojedinim ulicama, gdje smo prošli automobilom, nije izgledalo dobro, kao primjerice kod groblja Svete Ane. Osijek je podnio još jedan težak kišni ‘udarac’ u subotu poslijepodne.

– 112 izvolite! – bio je glas s druge strane telefonske veze.

– Imamo jako puno, ali jako, jako puno poziva. Ne mogu Vam ništa drugo reći – otpravila nas je gospođa brže nego smo nazvali, s pravom.

– Županijski centar 112 Osijek zbog olujnog nevremena u sat i pol odgovorio na više od tri stotine poziva! – objavilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite na Facebook-u.

Od čitatelja doznajemo da su brojni odrumi u Osijeku bili ili jesu pod vodom.

A u 16:32 Ravnateljstvo je objavilo i ovo…

– U popodnevnim satima ŽC 112 Osijek zaprimio je dojave o nevremenu u Osijeku. U Ulici Matije Gupca olujni je vjetar na cestu i parkiralište odnio krov sa zgrade (3 kata). Jedan dio uzrokovao je prekid napajanja tramvaja. Zaprimljeno je i nekoliko dojava o poplavljenim podrumima u Osijeku. Također je počeo padati i sitan led.

Brojne ceste u Osijeku su ‘plivale’ ili ‘plivaju’. Imamo još snimaka i fotografija, a čekamo i druge informacije…

Uskoro više…

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments