Sub. ruj 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Mamićev dug državi od 52.000.000 kuna potpuno otplaćen!

2 min read
Priopćenje, razumije se, ne sadržava imena, ali je poznat i iznos i koji ga je Sud 'odrezao'. Riječ je, naime, novcu kojeg je, prema presudi, Mamić 'izvukao' iz Dinama, a Sud u Osijeku ga je obvezao isti vratiti.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćenjem je potvrdilo kako je dug Zdravka Mamića državi Hrvatskoj u cijelosti otplaćen. Njegova je supruga, doznaje se iz priopćenja, potpisala nagodbu za zagrebačkim ŽDO-om, koje je provodilo ovrhu nad Mamićevom imovinom, nakon čega je na račun države uplaćeno preostalih 45 milijuna kuna duga. To znači kako su sva 52.000.000 plaćena!

Priopćenje, razumije se, ne sadržava imena, ali je poznat i iznos i koji ga je Sud ‘odrezao’. Riječ je, naime, novcu kojeg je, prema presudi, Mamić ‘izvukao’ iz Dinama, a Sud u Osijeku ga je obvezao isti vratiti.

PRIOPĆENJE ŽDO ZAGREB

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu preuzelo je zastupanje Republike Hrvatske u postupcima radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018., te je Republika Hrvatska, u odnosu na imovinsku korist koju je osuđenik ostvario kaznenim djelom, a koja je citiranom presudom utvrđena u iznosu od 52.037.435,73 kuna, sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopila Sporazum o namirenju. Potpisom navedenog Sporazuma supruga je pristupila dugu osuđenika s osnova imovinske koristi oduzete presudom Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018. Republika Hrvatska je na temelju navedene presude do dana sklapanja Sporazuma, s osnova imovinske koristi koju je osuđenik ostvario kaznenim djelom za koje je osuđen, naplatila iznos od 7.506.624,21 kuna slijedom čega se supruga Sporazumom obvezala ispuniti preostalu obvezu osuđenika s navedenog osnova u iznosu od 44.530.811,52 kuna, u roku od trideset dana od dana sklapanja Sporazuma. Navedeni iznos uplaćen je 21. srpnja 2021. u korist proračuna Republike Hrvatske” – stoji u priopćenju.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments