13. kolovoza 2022.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kamere HAK-a otkrivaju: Na granici u Erdutu oko 10 nije bilo gotovo nikoga!

1 min read
Na graničnom prijelazu Bajakovo nešto je življe. Čeka se, za osobna vozila, na izlasku iz Hrvatske, oko 2 sata, javlja HAK, a na ulaz do 30 minuta.

Makar je danas ‘labaviji’ režim ulaska hrvatskih državljana u Srbiju, kamere HAK-a otkrivaju kako Slavonci i Osječani baš i nisu pohrlili preko graničnog prijelaza u Erdutu prema susjednoj državi.

Iz smjera Srbije u Hrvatsku vide se oko 10 sati tek dva-tri vozila, a iz smjera Hrvatske prema Srbiji, u tom trenutku, niti jedno. Tek su dva automobila ‘parkirana u hladu’.

Na graničnom prijelazu Bajakovo nešto je življe. Čeka se, za osobna vozila, na izlasku iz Hrvatske, oko 2 sata, javlja HAK, a na ulaz do 30 minuta. Kod Tovarnika na ulazu nema čekanja, na izlazu oko sat vremena – piše na stranicama HAK-a oko 10 sati.

Dražavljani Republike Hrvatske mogu, od subote 24. srpnja od 00.00 sati, ući u Republiku Srbiju ukoliko imaju jedan od sljedećih dokumenata – negativan RT-PCR test na virus Sars-CoV-2, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata ili certifikat o dovršenom cijepljenju, koji izdaje nadležna zdravstvena ustanova, odnosno nadležni organ u Republici Hrvatskoj – ili potvrdu o preboljenoj bolesti Covid-19, odnosno pozitivan RT-PCR ili antigen test, od kojeg nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 mjeseci – stoji na mrežnoj stranici Ambasade Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, što će reći kako najzad u Srbiju i naši građani mogu uz lakše mjere.

Foto: HAK (screenshot)

Facebook Comments