29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Ajmo večeras po ‘mlazni Pogon’! Bjelica uvjeren u trijumf! Gradski vrt se otvara u 19!

3 min read
A službena stranica NK Osijek navodi čitav niz zanimljivih detalja ususret večerašnjoj utakmici...

Do utakmice je ostalo nekoliko sati! Trener NK Osijek Nenad Bjelica i kapetan Mile Škorić najavili su uzvratnu utakmicu drugog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Pogona. Utakmica počinje večeras u 21 sat! Osijek ima 0-0 iz prve utakmice, gol u gostima se više ‘ ne pika’. I bude li 1-1 igra se dalje, u produžetke… Ali, uvjereni smo da će u 90 minuta sve biti gotovo i Osijek ići dalje…

– Stanje u momčadi je dobro, nakon pobjede u Splitu i napornog putovanja odradili smo dva kvalitetna treninga koji su pokazali da su svi igrači na raspolaganju osim Žapera koji je u sudaru s Krovinovićem zaradio ozljedu mišića, svi ostali su na raspolaganju. Utakmica protiv Hajduka nam daje jako puno samopouzdanja za ono što nas čeka protiv Pogona koji je jedna ozbiljna momčad, koji ima jasan stil igre, ali vjerujem da ćemo svi biti na jako dobrom fizičkom i mentalnom nivou te proći u idući krug – kazao je na konferenciji za novinstvo Bjelica.

– Prva utakmica je potvrdila da je Pogon kvalitetna momčad koja dugo igra u istom sustavu s istim trenerom. U svojoj igri su nepredvidivi jer njihovi ofenzivni vezni igrači često mijenjaju pozicije, to sve skupa može dovesti do pomutnje na terenu. Mi smo to dosta dobro kontrolirali u Szczecinu, nismo im dozvolili da nas previše ugroze iako su imali dvije, tri opasne situacije. U uzvratu ih želimo defanzivno imati pod kontrolom a prema naprijed biti opasniji nego u Szczecinu – nastavio je Bjelica, dodajući da se igra jedino kako se zna – na pobjedu!

– Igra se na pobjedu, kao što igramo protiv svakog suparnika, neovisno je li to Šibenik, Hajduk ili Pogon. Pokušavamo pobijediti utakmicu, tako će biti i u četvrtak, ne razmišljajući o tome što više nema pravila gola u gostima. U 90 ili 120 minuta moraš biti bolji od suparnika za jedan pogodak, a mi ćemo poduzeti sve da pobijedimo. Ova momčad ima pobjednički gard, na zadnjoj utakmici protiv Hajduka je sjajno reagirala kada je suparnik stekao pogodak prednosti u 65. minuti, vjerovala je u sebe i svoju kvalitetu, dodatnu dimenziju su dali igrači koji su ušli i to sve govori o mentalnoj snazi naše momčadi – zaključio je Bjelica, a s kojim se slaže i Mile Škorić…

– Mi imamo kvalitetne igrače i možemo igrati na više načina. Vjerujem da ćemo kroz kombinatoriku napraviti dobre stvari i ostvariti pobjedu. Već smo nebrojeni broj puta rekli da jedva čekamo povratak navijača. Vratili su se, nadam se da će sutra biti u što većem broju i napraviti odličnu atmosferu, onako kako oni to znaju – zaključio je kapetan.

A službena stranica NK Osijek navodi čitav niz zanimljivih detalja ususret večerašnjoj utakmici…

Prodaja ulaznica

  • četvrtak (29. srpnja) od 12 do 22 sata na blagajnama Istok i Zapad stadiona Gradski vrt
  • Online na ulaznice.hr

Ulaz na stadion

  • ulaz na stadion Gradski vrt moguć je isključivo uz predočenje EU digitalne COVID potvrde (potvrde cijepljenja i negativni nalazi PCR ili antigenskih testova, prema napucima nadležnih institucija, ne mogu služiti kao potvrda za ulazak na stadion).
  • pri ulasku na stadion potrebno je predočiti ulaznicu/godišnju ulaznicu, EU digitalnu COVID potvrdu i osobni dokument.
  • zbog specifičnih okolnosti, ulaz na stadion moguć je do kraja prvog poluvremena.

Antigensko testiranje

  • NK Osijek i Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović zajednički organiziraju brzo antigensko testiranje za sve navijače Bijelo-plavih koji posjeduju godišnju ulaznicu ili ulaznicu za utakmicu protiv Pogona.
  • Testiranja će se vršiti u Ustanovi za zdravstvenu skrb dr. Špiranović u ulici Stjepana Radića 54 u Osijeku od 7 do 18 sati.
  • Odmah nakon negativnog rezultata testa izdat će se EU digitalna COVID potvrda, a testiranje stoji 80 kuna.

Gradski prijevoz putnika

  • Besplatan prijevoz za sve članove NK Osijek od 18 do 24h – dozvoljen je ulaz ograničenom broju navijača.

Otvaranje ulaza

  • Ulazi se otvaraju u 19 sati. 
  • Pozivamo sve gledatelje na što raniji ulazak na stadion kako zbog eventualnih gužvi ne bi zakasnili na početak utakmice.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments