Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dajte nam CSKA! Nogometaši Osijeka izborili 3. pretkolo UEFA Konferencijske lige!

2 min read
- U obrani smo bili blizu perfekcije. A prema naprijed? Mogli smo možda zabiti još koji gol - nastavio je šef struke Osijeka, hvaleći potom i protivnika...

Nogometaši Osijeka sinoć su izborili 3. pretkolo UEFA Konferencije lige. Za sobom su iz dvije utakmice ostavili poljski Pogon, nimalo laku, već tvrdu, nezgodnu momčad, a imenom nimalo atraktivnu. Osijek je u prvoj europskoj prepreci dobio ‘poljskog sebe’, vrlo jaku ekipu, ali protiv koje, u očima javnosti, ‘ne smiješ ispasti’. I zato, kada je Kleinheisler u 44. minuti zabio za 1-0, kasniji i ukupni ‘score’ dvije utakmice, Osijek je zapravo ‘pregazio najgori dio uspona’, prvu i najtežu ‘okomicu’ starta natjecanja. Pretkola su uvijek prepuna ‘mina’. Osijek ide dalje! Dajte nam CSKA!

Trenerski opravdano, jedino razumno, bez greške – šef struke NK Osijeka Nenad Bjelica malo iza 80-te minute potpuno je zatvorio utakmicu. Vani su već bili Kleinheisler, Pilj…, sve ofenzivno ‘što se miče’, praktički osim Miereza. Obavljeno je to filigranski točno, kao i sve prije, a postavljanjem Osijeka šahovski precizno pred teškim poljskim klubom. O.K., da su kojim slučajem Poljaci tada zabili, 1-1 ih ne b odvelo dalje, ali bi Osijek imao tešku situaciju postizanja drugog gola, no sigurni smo da bi Bjelica našao načina, kao što je 90 minuta maksimalno uspješno ravnao i usmjeravao susret.

– Mislim da smo u dvije utakmice bili bolji za taj jedan gol – kazao je Bjelica malo nakon susreta u programu HNTV-a.

– U obrani smo bili blizu perfekcije. A prema naprijed? Mogli smo možda zabiti još koji gol – nastavio je šef struke Osijeka, hvaleći potom i protivnika…

– Ovo je dobra ekipa, za jednu od prve četiri u HNL-u. A zadržali smo ih na nuli. To me raduje – zaključio je.

U sljedećem, 3. pretkolu natjecanja, Osijek će igrati protiv bugarskog CSKA, momčadi iz Sofije. Prva utakmica je na rasporedu 5. kolovoza u Sofiji, a uzvrat 12. kolovoza u Gradskom vrtu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments