Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Prerađeni ‘auspuh’: Još 3 automobila u petak u Osijeku isključena iz prometa!

2 min read
...još tri automobila su isključena iz prometa u Osijeku, 'pala' zbog prerađenih ispušnih sustava - 'asupuha'.

Svega 2 dana poslije prvog isključenja iz prometa, a na dojavu građana, u petak 30. srpnja još tri automobila su isključena iz prometa u Osijeku, ‘pala’ zbog prerađenih ispušnih sustava – ‘asupuha’. Podsjećamo, 28. srpnja, temeljem dojave građana, na raskrižju Hadrijanove i Svačićeve, policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnjak, a na kojem je izvršena je ugradnja ispušnog sustava koji stvara prekomjernu buku te je vozilo upućen je na izvanredni tehnički pregled. Na vozilu je, osim neispravnog ispušnog sustava, utvrđeno više većih i opasnih nedostataka uređaja za kočenje – javila je tada policija, a očemu smo pisali OVDJE.

Zbog utvrđenih nedostataka vozilo je isključeno iz prometa te su policijski službenici privremeno oduzeli registarske pločice, a policija je tada dodala u priopćenju i kako je za počinjene prekršaje Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana  novčana kazna u iznosu do 5.000 kuna.

A u petak, 30. srpnja, u Osijeku, 3 vozila upućena su na izvanredni tehnički pregled zbog preinaka na vozilu, ispušnog sustava, kod kojih su utvrđene neispravnosti. Ista vozila isključena su iz prometa te su sa istih skinute i oduzete registarske pločice – javlja PU OBŽ, ne specificirajući kolika bi kazna mogla biti.

No, manja, zacijelo, jer ne navode se druge tehničke neispravnosti.

Obzirom da je ovo već četvrto vozilo prerađenog ‘auspuha’ isključeno iz prometa, čini se da bi vlasnici takvih vozila morali pripaziti…

Također, svjedočili smo prije nekoliko dana kako je jedno takvo vozilo ‘srušeno’ na tehničkom pregledu prilikom pokušaja registracije vozila, upućeno u zakonskim rokovima na popravak. A neki se ‘lonci’ u narudžbi itekako moraju čekati kod servisera. Posebno tijekom ljeta…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments