15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Grad Osijek objavio ažurirani vremenski plan izvođenja radova na području Tvrđe!

2 min read
Vremenski plan je otkrio i kako će biti tijekom svog vremena provođeni radovi na obnovi povijesne tramvajske pruge, kao i na obnovi zdenaca, a za sam kraj pred neimarima su i radovi na biljkama, flori... radovi na hortikulturi.

Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu, te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe – objavljuje Grad Osijek uvodno na svojim mrežnim stranicama otprije poznate činjenice, ali odmah dodaje i kako su objavili ažurirani vremenski plan provođenja i dovršenja radova…

– Zbog boljeg informiranja javnosti objavljujemo ažurirani vremenski plan izvođenja radova te molimo građane za strpljenje i razumijevanje, a osobito one koji su stanovanjem ili radom vezani za Tvrđu – kažu iz Grada.

Iako je cijeli plan dosta složen za prijenos u ‘proznoj formi’, a cijelog ga možete vidjeti ispod teksta, razvidno je kako će cijeli proces obnove u Tvrđi biti dovršen u ožujku ’23. godine.

U planu je detaljno navedeno kada će i koja ulica u Tvrđi ‘otrpjeti’ određene radove, bilo da se radi o iskopu ili polaganju novih instalacija, no nama najzanimljivije činjenice leže onkraj cijevi i žica.

Vremenski plan je otkrio i kako će biti tijekom svog vremena provođeni radovi na obnovi povijesne tramvajske pruge, kao i na obnovi zdenaca, a za sam kraj pred neimarima su i radovi na biljkama, flori… radovi na hortikulturi.

Pojednostavljeno, Tvrđa će, makar je rečeno, ponajviše biti unaprijeđenja ‘ispod zemlje’, dobiti nešto ranije raskoši, a koja će biti vidljivija.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Grad Osijek (screenshot)

Vremenski-plan-6-2021

Facebook Comments