15. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Bugarima Osijek mora prirediti ‘vodu u ušima’, a onda ‘psihologija’ radi za domaće!

2 min read
Osijek se iz Sofije vratio s 2-4, zaostatkom od 2 gola iz prve utakmice 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, a danas u 21:15 sati u Gradskom vrtu ima uzvrat. Osijeku za produžetke trebaju 2 gola više, za pobjedu 3.

Kažemo li kako Osijeku danas treba čudo, navijači će se možda uvrijediti. Ali, kako drugačije nazvati potrebu postizanja tri gola više od protivnika!? Osijek se iz Sofije vratio s 2-4, zaostatkom od 2 gola iz prve utakmice 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, a danas u 21:15 sati u Gradskom vrtu ima uzvrat. Osijeku za produžetke trebaju 2 gola više, za pobjedu 3. Ilustrativno, tek će 3-0, 4-1, 5-2… biti dosta. Mogu li ?

Šef struke Osijeka Nenad Bjelica jučer je na stadionu imao konferenciju za novinstvo. Nogometni ‘lisac’ zna da se takav rezultat stiže. Osijek je jednom protiv Anderlechta imao 3-1 pa ispao. Imali su i 2-0 protiv Slavije. Ovoga puta uloge su okrenute. Bit će teško, ali nije nemoguće. Poslije 1-0 ili 2-0, kreće ‘voda u ušima’ za goste iz bugarske Sofije. A onda ‘psihologija’ radi za ‘bijelo-plave’.

– Svjesni smo kako smo odigrali u Bugarskoj, da to nije naše pravo lice i da će svaki od igrača biti spreman dati svoj maksimum. Za ovakvu utakmicu ne treba posebna motivacija, znamo da nam igra pozitivan rezultat s dva, tri pogotka razlike, tako ćemo ući u utakmicu, svaki od naših igrača i mi u stožeru spremni smo dati maksimum, ići u kost od prve sekunde i poboljšati rezultat. Imamo kvalitetu za to, volju, fizički smo spremni za sve napore jedne ovakve utakmice – rekao je jučer na konferenciji za novinstvo Bjelica i nastavio…

– Utakmica traje 90 ili 120 minuta, dva pogotka možete postići u zadnjih 15 minuta i otići u produžetke. Ne smijemo gubiti glavu niti u jednom trenutku, možemo neopterećeni ući u utakmicu i ići po pobjedu, a hoćemo li postići rani pogodak ili će to biti na kraju manje je bitno, najvažnije je da postignemo tri pogotka više nego oni. CSKA mi se ne čini kao bunkeraška momčad, imaju vrhunsku kvalitetu u ofenzivi i ne vjerujem da će gledati samo kako da se obrane – zaključio je šef struke Osijeka Nenad Bjelica.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)

Facebook Comments