29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Cijepljeno 50,10% odraslog stanovništva u državi! Plenković: Cijepi se!

2 min read
"Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje“, dodao je ravnatelj Capak.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) priopćio je u petak da je u Hrvatskoj cijepljeno 41,69 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,10 posto odraslog stanovništva.

“U četvrtak, 19. kolovoza, broj ukupno utrošenih doza dosegao je 3.200.638.  Prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato) cijepljeno je 1.691.778 osoba, a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 41,69 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,10 posto odraslog stanovništva”, naveli su iz HZJZ-a.

„Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni”, izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog dr. Krunoslav Capak.

“Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje“, dodao je ravnatelj  Capak.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (48,0 % ukupnog stanovništva, odnosno 58,0 % odraslog stanovništva).

Završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (44,2% ukupnog, odnosno 53,5% odraslog stanovništva).

Udio cijepljenih raste porastom dobi. U dobi 65 godina i više cijepljeno je 588.755 osoba (69,0%) s jednom dozom i  555.832 osoba (65,1%) s dvije doze, priopćeno je iz HZJZ-a.

(Hina)

“…diljem svijeta cijepljeno je 2,5 milijarde ljudi. Pozivam sve koji se dvoume – cijepise!”, napisao je Plenković na svom twitteru.

Foto: Youtube (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments