16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vukas u programu Radio Osijeka: Nakon Gospe počela navala na rabljene udžbenike!

1 min read
- Svake godine isto - poslije Velike Gospe kreće panika i gužve, svi bi htjeli udžbenike - rekao je Vukas za Radio Osijeka, a iz antikvarijata koji posluje od 2015. godine u Osijeku, koji odnedavno imaju i poslovnicu u Vinkovcima.

Bojan Vukas, direktor osječkog antikvarijata Libar, specijaliziranog za otkup i prodaju rabljenih udžbenika za srednje škole ističe kako se tek nakon 15. kolovoza mnogi sjete krenuti u potragu za udžbenicima za novu školsku godinu – počinje tekst iz pera Davora Lončarića, a nakon razgovora u programu HRT Radio Osijeka.

– Svake godine isto – poslije Velike Gospe kreće panika i gužve, svi bi htjeli udžbenike – rekao je Vukas za Radio Osijeka, a iz antikvarijata koji posluje od 2015. godine u Osijeku, koji odnedavno imaju i poslovnicu u Vinkovcima.

Udžbenika, kako kaže, još ima, ali je teško očekivati da će svi učenici moći nabaviti sve udžbenike na vrijeme. Najveća je potražnja za udžbenicima prva tri razreda gimnazijskih programa.

Prodaja i kupnja rabljenih udžbenika obavlja se u istoj mjeri preko internetske stranice kao i dolaskom u poslovnice antikvarijata u Osijeku i Vinkovcima.

Bojan Vukas rekao nam je kako učenici ne trebaju čekati rujan i dogovor s nastavnicima kako bi kupili udžbenike nego kupiti one koji su na popisu određene škole, a ako se pojavi određeni višak ili nepotrebni udžbenik može se uz predočenje računa i vratiti u antikvarijat – zaključuje se u tekstu Radio Osijeka.

Foto: Davor Lončarić, HRT Radio Osijek (autor ustupio za jednokratni prijenos)

Facebook Comments