29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

RSC Anderlecht i drugi puta stradao u Gradskom vrtu! Osječanke u ždrijebu za LP!

2 min read
Pobjedom nogometašica ŽNK Osijeka nad suparnicima iz RSC Anderlecht završen je kvalifikacijski turnir treće skupine UEFA Lige prvakinja.

Muški su to svojedobno odradili s 3-1, potom izgubili u Bruxellesu s 0-2 i ispali od Anderlechta u pretkolu Kupa UEFA. Nogometašice Osijeka u Gradskom vrtu su igrale jednu utakmicu s Belgijankama i odradile to kako valja, za ždrijeb drugog kruga eltinog ženskog klupskog nogometnog natjecanja Europe.

Pobjedom nogometašica ŽNK Osijeka nad suparnicima iz RSC Anderlecht završen je kvalifikacijski turnir treće skupine UEFA Lige prvakinja. Osječanke su zasluženo izbile na čelo skupine, te će se već danas (nedjelja, 22. kolovoza) naći u ždrijebu za drugu rudnu ovog elitnog natjecanja.

Utakmica je bila “tvrda”. Prvo poluvrijeme prošlo je obilježeno pritiskom Osijeka i nizom odličnih prilika za zgoditak koje  nisu do kraja realizirane, a najbliže golu bila je Anela Lubina u 12. minuti iz slobodnog udarca.  Nije manjkalo ni drame – u 28. minuti Mateju Bulut srušio je siloviti udarac lopte. Osječanke su igrale nekoliko minuta s igračicom manje, no Bulut se nakon liječničke intervencije ipak vratila na travnjak. Na poluvrijeme se potom otišlo s rezultatom 0:0. U drugom dijelu nastavile su se nizati prilike Osječanki. Najprije Mejreme Medić, a potom Maje Joščak i Kristine Nevrkle. Da bi u 54. minuti, na opće oduševljenje navijača u “Gradskom vrtu”, gol Belgijkama konačno za 0:1 zabila kapetanica Osijeka, Izabela Lojna. Potom je u 60. minutu za prvaka Belgije zaprijetila Tessa Wullerat, ali nije bilo promjene rezultata. Andrlecht je do kraja utakmice pokušavao na sve način doći do izjednačenja i eventualnih produžetaka, a Osijek do komotnije gol razlike. No i jedni i drugi bez uspjeha. Sutkinja je svirala kraj u 94. minuti kada je započelo slavlje osječkih nogometašica koje su izborile nastavak svog europskog puta!

Podsjetimo. Prvi dan turnira, 18. kolovoza RSC Anderlecht (BEL) s 3:0 pobijedio je FC Hayasu (ARM), a ŽNK Osijek slavio je nad FK Breznicom s velikih 5:0 čime su se nogometašice Osijeka i Anderlecht našle u finalu kvalifikacijskog turnira. Prethodno finalnoj utakmici, FK Breznica i FC Hayasa  igrali su utakmicu za 3. mjesto u kojoj je rezultatom 3:2 slavila Breznica. Dva gola za Hayasu, u 26. i 65. minuti zabila je Karine Yeghyan, a za djevojke iz Crne Gore u 44. minuti Maja Šaranović, u 48. minuti Nađa Đurđevac, a u 84. minuti Anđela Tošković.

Foto: ŽNK Osijek

Facebook Comments