Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Unikom ugostio komunalna poduzeća Užica i Tuzle: Otvara se i 4. reciklažno dvorište!

2 min read
Nakon reciklažnog dvorišta Jug II, gosti i predstavnici Unikoma obišli su i RD Sarvaš i kompostanu, kako bi im prenijeli pozitivnu praksu i kvalitetnu uspostavu sustava gospodarenja otpadom, a koju bi sudionici mogli koristiti u svojim sredinama - zaključuju iz Unikoma.

U sklopu projekta „Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom, na teritoriji gradova Užica i Tuzle – Bulky Waste Less” BWL koji sufinancira EU kroz program Prekogranične suradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u radni  posjet gradu Osijeku  stigla je delegacija od četrdeset zaposlenih u komunalnim poduzećima i gradskim upravama iz Tuzle i Užica – javlja danas komunalno poduzeće Unikom iz Osijeka, a nakon što su goste poveli po vlastitim pogonima i vinkovačkog Nevkoša.

U reciklažnom dvorištu Jug II održana je prezentacija Sustava gospodarenja otpadom u gradu Osijeku.
Okupljenima se u ime Grada Osijeka obratio pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, mr.sc. Igor Pandžić mag.oec., koji je istaknuo kako je Grad Osijek među vodećima u Hrvatskoj po selektiranju otpada.
Naime, od planiranih 50% odvojenog prikupljanja otpada, još 2020. Osijek je došao na visokih 38%, a do kraja ove kalendarske godine dostići će taj cilj (50%).

Dodao je i kako će do konca godine biti otvoreno i četvrto reciklažno dvorište u Osijeku, u Donjem gradu, a građanima će biti podijeljeno 15.000 žutih posuda za odvojeno prikupljanje plastike, te 15.000 posuda za biootpad. Zaključio je i kako Grad Osijek u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ulaže značajna sredstva oko gospodarenja otpadom, a u cilju saniranja postojećih odlagališta.

Nazočne je pozdravio i rukovoditelj Unikomovog Sektora gospodarenja otpadom, ing.građ. Stevo Anetić, dok je prezentaciju o Sustavu gospodarenja otpadom u gradu Osijeku održala voditeljica Službe sustava kvalitete i zaštite okoliša, univ.spec.oecol. Tihana Škugor.

Nakon reciklažnog dvorišta Jug II, gosti i predstavnici Unikoma obišli su i  RD Sarvaš i kompostanu, kako bi im prenijeli pozitivnu praksu i kvalitetnu uspostavu sustava gospodarenja otpadom, a koju bi sudionici mogli koristiti u svojim sredinama – zaključuju iz Unikoma.

Foto: Unikom (screenshot)

Facebook Comments