16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: 4. dan radova! Sljemenska spremna za asfalt! Od sutra ponovno prometna!?

1 min read

U podne danas više nije bilo nikoga na raskrižju Sljemenske i Dalmatinske ulice u Osijeku. Sve je završeno, suši se, valjda… Samo su znakovi zabrane i preusmjerenja prometa ostali. Laičko oko našeg fotoreportera sugerira da je potrebno još samo asfaltiranje i cesta će ponovno biti otvorena za promet vozila. Jer, to je jedino što još nedostaje.

Grad Osijek najavio je zatvaranje većeg dijela Sljemenske ulice prije nekoliko dana, a zbog izvođenja radova na hitnoj sanaciji kanalizacijske infrastrukture. Obilazno se vozilo od 30. kolovoza, a danas 4. dan radova čini se da je sve jako blizu završetka i otvaranja ceste.

Predviđeno trajanje radova je bilo tri dana, no po raskopu i utvrđivanju stvarnoga stanja oštećenja instalacija, moguće je bilo produžiti radove za još dan do dva, što se i dogodilo, ali opet nije izvan najavljenih rokova.

Inače, za vrijeme izvođenja radova prometovanje Sljemenskom ulicom preusmjereno je na obližnje ulice – u smjeru istoka k zapadu prometuje se Sljemenskom, Čvrsničkom, Psunjskom, Prenjskom i Kolodvorskom ulicom, a u smjeru zapada k istoku Kolodvorskom, Kozjačkom (Lj. Posavskog), Čvrsničkom (J.J.Strossmayera), Kalničkom i Kanižlićevom.

Ako smo u pravu u našoj pretpostavci, kada se nanese asfat, a što bi moglo biti ili do kraja dana ili sutra, promet može krenuti. Dakle, 5. dana.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments