Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanin na čelu HC-a, obišao radove i javlja s Pelješkog mosta: Iduće ljeto se vozimo!

2 min read
- Danas nakon radnog sastanka obišao sam radove na Pelješkom mostu i pristupnim cestama te sa zadovoljstvom mogu potvrditi izjavu sa obilježavanja spajanja Pelješkog mosta. Iduće ljeto vozimo se preko mosta novoizgrađenim cestama! - napisao je Josip Škorić na Facebook-u, a čija je objava vrlo brzo skupila koju stotinu reakcija.

Obećao je to u noći kada su Kinezi spojili dvije strane Pelješkog mosta, a večeras, više tjedana poslije onogo povijesnog trenutka, odbacio sve maliciozne pretpostavke kako će nacija čekati da se hrvatska radna snaga ‘upregne’ oko izgradnje pristupnih cesti. Prvi čovjek Hrvatskih cesta, Osječanin Josip Škorić, večeras je na Facebook-u ‘urbi et orbi’ ustvrdio kako ćemo se sljedećeg ljeta, ‘anno domini’ 2022. voziti po Pelješkom mostu, kako god ga država do tada ‘krstila’. Svaka čast, čekamo…!

– Danas nakon radnog sastanka obišao sam radove na Pelješkom mostu i pristupnim cestama te sa zadovoljstvom mogu potvrditi izjavu sa obilježavanja spajanja Pelješkog mosta. Iduće ljeto vozimo se preko mosta novoizgrađenim cestama! – napisao je Josip Škorić na Facebook-u, a čija je objava vrlo brzo skupila koju stotinu reakcija.

One noći kada je Hrvatska slavila, u kutu fotografije s Pelješkog mosta vidjeli smo jednog Osječanina, ‘dečka s Moše’, direktora Hrvatskih cesta – Josipa Škorića. Napisali smo onda, ponavljamo sada – most je projektirao Slovenac, gradili ga Kinezi, ali je projektom spajanja Hrvatske, uz Vladu RH, ravnao je Osječanin! Naš čovjek! Bila je noć 28./29.7. ’21. kada je spojena Hrvatska! – Dragi prijatelji, Republika Hrvatska je spojena! – napisao je te noći, u 0:55 na Facebook-u Josip Škorić, a onda su krenule ‘pljuštati’ čestitke…

A sada, večeras, Škorić najavljuje kako na pristupne ceste nećemo dugo čekati. Istina, vole visoki dužnosnici i direktori istrčati s izjavama, ali Škorić je napisao. Takva riječ vrijedi još više od izgovorene.

– …nadovezuju se i gotovo jednako zahtjevni projekti izgradnje pristupnih cesta, a na kojima se gradi više objekata, među kojima mostovi, tuneli i vijadukati – nizao je pred medijima one noći Škorić i poentirao sljedećom…

– Očekujemo od izvođača da pristupne ceste budu spremne za početak špice turističke sezone ’22. godine – izrekao je ključnu rečenicu, a koju je potvrdio večeras.

Pelješki most je most u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u Hrvatskoj koji premošćuje Malostonski zaljev između Komarne na kopnu i Brijeste na poluotoku Pelješcu i tako cestovno ostvaruje kontinuitet teritorija Republike Hrvatske prekinut uskim koridorom kojim Bosna i Hercegovina kod Neuma izlazi na more – jednostavna je definicija mosta, a koji je puno, puno više od toga… Cestarina se neće naplaćivati nikada, obećao je ministar Davor Butković.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Facebook (screenshot)

Facebook Comments