Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječanin u Leipzigu sreo ‘osječki tramvaj’! Tko je sve vozio T3 i koliko ih Osijek još ima?

3 min read
Tip tramvaja u Osijeku je zapravo - T3. Čak 14.113 komada ih je ČKD Tatra proizvela. Otišli su u sve češke i slovačke gradove s javnim tramvajskim prijevozom, a u tadašnjoj Jugoslaviji u Osijek i Sarajevo.

Osječanin Krešimir Trtanj, inače pilot Croatia Airlinesa, sreo je u pauzi između letova i šetnji istočnonjemačkim gradom Leipzigom – T4. Bio je to gotovo dodir s Osijekom. Jer, T3 i T4 izvana nemaju odveć razlike. Malo su Česi iz ČKD Tatra modernizirali izvana tramvaj, iznutra svakako više, a što je bilo dovoljno da usred Leipziga ‘bljesne osječka treska’. A kako su brojni Osječani ‘hodočastili’ i putuju u Prag, gdje također sreću iste tramvaje, odlučili smo ‘prekopati’ internet, kontaktirati tramvajske znalce u Osijeku i vidjeti gdje se sve voze ‘osječki tramvaji’.

Tip tramvaja u Osijeku je zapravo – T3. Čak 14.113 komada ih je ČKD Tatra proizvela. Otišli su u sve češke i slovačke gradove s javnim tramvajskim prijevozom, a u tadašnjoj Jugoslaviji u Osijek i Sarajevo. Uzeli su ih i Nijemci, ali istočna strana države, Rumunji i dobar komad bivšeg Sovjetskog saveza. Sarajevo ih je čak dobilo godinu prije Osijeka, ’67. godine, ali ‘Jarani’ su ga nabavljali samo dvije godine, ukupno 20 komada, dočim je Osijek sa Česima trgovao do ’82. i nabavio ukupno 26 T3 Tatrinih tramvaja. Znaju im se i ‘redni brojevi’ – 6839–6848, 7211–7222, 8223–8226.

Najbolji dio priče je da ih je u Osijeku ‘živo i zdravo’ još 17 komada, a svi su reparirani i sređeni ’06. godine, čime im je itekako produžen vijek. Promijenjena im je i oznaka. Onomad su proizvedeni kao T3, odnosno T3YU, za jugoslavensko tržište, a u nas su nakon reparacije postali T3 i neka druga tri slova. Možda čak i PVO. Naravno, T3 i T3YU su se razlikovali, zbog širine tračnica i kopče za struju iznad tramvaja.

Moskva ih je kupila najviše, iznad 2.000 komada, Kijev oko 1.000, a jedino je veći broj od ijeva bio u Pragu, iznad 1.000. Dakle, u Moskvi najviše. Kijev i Moskva su zadnje primjerke kupili ’87. godine, a Prag je ‘školjke’ upotrijebio i ’96. U međuvremenu se naravno prešlo na T4, ali koje Osijek, Sarajevo, Kijev, Moskva… više nisu kupovali. U bivšoj državi završilo ih je nekoliko samo u Zagrebu i Beogradu, 95 u našem glavnom gradu, a 22 u Srbiji.

Zanimljivosti za T3 ima još. I danas će Vam u Pragu reći da su bili najpouzdaniji, sa čak 98,9%. Ostao je najbolji komad flote praškog tramvaja. K tome, od spomenutom broja 13.991 je imao pogon, a 122 su bila bez motora. Takvih je, ako se ne varamo, bilo i u Osijeku, u vrijeme famoznih S vozila, bez konduktera naprijed i sa nazad. Bio je najdominantiji tramvaj ‘istočnog bloka’, osim u Poljskoj, koji su sami proizvodili tramvaje. Napokon, T3 je i u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najrašireniji tramvaj, čak i u ’15. godini.

Ono što je Trtanj vidio u Leipzigu bio je T4. To je noviji model, a koji se prodavao u Njemačkoj, Rumunjskoj, manje Sovjetskom savezu, spomenuti smo i u bivšoj Jugoslaviji. Ali, u Osijek nije došao. Njegova velika sličnost s T3 je razumljiva, jer proizveden je prvi primjerak u ono isto vrijeme, ’68 godine. Proizvedeno ih je 2.635 komada. Bitno manje no T3.

A pazite još ovo – jedini primjerak T4YU, ne T4, već T4YU se vozi u Halleu, što im je poklonio Dresden.

Prag se danas voza i dalje djelomično na T3, uz brojne modernije Tatrine tramvaje, kao i drugih proizvođača, a T3 svakoga dana viđamo i u Osijeku.

A sada da se vratimo kratko Leipzigu. Oni tramvaj imaju od 1917. godine. Znači, potukli smo ih sa svojih 137 godina tramvaja u Osijeku! Još jedna poveznica ovih dvaju gradova je i ta da Lepizig ima najdužu liniju kroz cijeli grad, kao i mi. Njihova je 22 kilometra i prolazi kroz 3 zone. Dobro, tu su malo bolji od nas.

Ali, ima još nešto u čemu smo bolji… Leipzig je ‘grad pobratim’ s Travnikom. A mi smo imali trenera iz Travnika 🙂

Foto: OsijekExpress.com, Pixabay, Facebook (Krešimir Trtanj)

Facebook Comments