28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Radić: Nedopustivo je da djeca ostanu ‘ispod crte’! Vrtić otvorio drugi krug upisa!

2 min read
- ...za 169 mališana koji su na upisu u dječji vrtić ostali ispod crte, otvorili smo novih 8 vrtićkih grupa, čiji će polazak biti moguć od 15. listopada - napisao je nadalje gradonačelnik, dodajući kako se radi na dugoročnom rješenju.

Poštovani, s obzirom na otvaranje novih skupina u listopadu ’21., Dječji vrtić Osijek održat će drugi krug upisa djece. Iz tog razloga aplikacija za upis bit će otvorena do 7. rujna ’21. U periodu od 8. do 30. rujna ’21. aplikacija za upis bit će zatvorena, odnosno neće biti moguće predati zahtjev za upis. Zahtjevi zaprimljeni do 7. rujna će se bodovati. Na web stranici će tijekom rujna biti objavljeni termini za individualne razgovore roditelja i djece. Polazak nove djece u vrtić bit će moguć od 15.10 ’21. – stoji u objavi na mrežnim stranicama, a s potpisom Uprave Dječjeg vrtića Osijek, što je zapravo ‘oluja koju je podigao’ gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, a nakon što se saznalo kako bi oko 170 djece u Osijeku moglo ostati bez upisa, odnosno ‘prekobrojno’.

– Društvo se najbolje ocjenjuje kroz način na koji se odnosi prema djeci. Problemi djece važan su prioritet, treba ih adresirati i rješavati – napisao je sinoć gradonačelnik Osijeka Ivan Radić na Facebook-u, a potom i na Instagramu prenio dio svoje izjave koju je dao medijima, a u kojoj kaže kako je nedopustivo da djeca budu ‘ispod crte’.

– …za 169 mališana koji su na upisu u dječji vrtić ostali ispod crte, otvorili smo novih 8 vrtićkih grupa, čiji će polazak biti moguć od 15. listopada – napisao je nadalje gradonačelnik, dodajući kako se radi na dugoročnom rješenju.

Problem manjka mjesta u vrtićima u Osijeku poznat je otprije, Grad je počeo s gradnjom, odnosno realizacijom gradnje vrtića u Tenji, potiho se spomenulo i proširivanje kapaciteta postojećih, tako da je ovo zacijelo zadnja godina problema, a koji će, opet, eto, biti riješen.

Foto: Pixabay (ilustracija), Instagram (screenshot) & OsijekExpress.com (arhiva)

Facebook Comments