18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ono kad’ te ‘ocinka’ video na društvenoj mreži! Bez dozvole nizao prekršaje i objavio…

2 min read
Načinio je niz prometnih prekršaja vozeći ulicama, prvih nekoliko čim je sjeo za volan i stisnuo gas, a sve je objavljeno na društvenim mrežama...
jednosmjerna ulica

Nije iz Osijeka, ali je ‘hit’ i upozorenje svima na maksimalnu ‘ludost’ kakvu su pojedinci sposobni učiniti…

Imamo ‘prometnog šampiona’ za ’21. godinu!? Načinio je niz prometnih prekršaja vozeći ulicama, prvih nekoliko čim je sjeo za volan i stisnuo gas, a sve je objavljeno na društvenim mrežama, čime se policiji ‘cinkao’ snimkom. Nije poznato je li to objavio on ili netko drugi, ali je snimka odvela do njega…

Evo priopćenja…

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, nakon što je na društvenoj mreži podijeljena video snimka nepropisne vožnje, proveli opsežno kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je potvrđena sumnja da je u srijedu, 1. rujna 2021. godine oko 18 sati, za vrijeme dok mu je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, bez da je koristio sigurnosni pojas, kao i bez položenog vozačkog ispita, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka lijevom prometnom trakom južne kolničke trake Maksimirske ceste u smjeru istoka.

Dolaskom ispred raskrižja s kolnikom Svetošimunske ceste, skrenuo je ulijevo preko dvostruke neisprekidane uzdužne linije na sjevernu kolničku traku Maksimirske ceste preko lijeve prometne trake na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila javnog gradskog prijevoza, nastavljajući kretanje u suprotnom smjeru od dozvoljenog u dužini najmanje 200 metara. Dolaskom neposredno pred raskrižje s Avenijom Gojka Šuška, skrenuo je desno preko lijeve prometne trake sjeverne kolničke trake Maksimirske ceste, preko dvostruke neisprekidane uzdužne linije, tri prometne trake južne kolničke trake Maksimirske ceste na desnu prometnu traku namijenjenu za skretanje vozila desno, ušavši u raskrižje i nastavljajući kretanje ravno za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Prolaskom kroz raskrižje s Avenijom Gojka Šuška nastavio je kretanje prometnom trakom za kretanje vozila javnoga gradskog prijevoza u smjeru istoka.
  
Vozač je uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu 34.500 kuna.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments