Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nisu oklijevali: Grad obitelji iz Krbavske žurno zbrinuo u Staru pekaru!

2 min read
Požar zgrade u Krbavskoj ulici nije samo onog dana evakuirao obitelji na ulicu do okončanja borbe vatrogasaca s vatrenom stihijom, već su svim stanarima do popravka zgrade stanovi ostali neupotrebljivi. Nemaju vode, nemaju struje, plina... Svi su ventili zavrnuti.

– Mogu samo misliti, što se kaže, kako su se osjećali ti ljudi. I da, reagirao sam, reagirali smo svi iz gradske uprave, odmah kontaktirali gradonačelnika Ivana Radića, ali ja stvarno nisam htio da o tome pišete – pokušavao je dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin završiti razgovor prije nego je počeo…

Požar zgrade u Krbavskoj ulici nije samo onog dana evakuirao obitelji na ulicu do okončanja borbe vatrogasaca s vatrenom stihijom, već su svim stanarima do popravka zgrade stanovi ostali neupotrebljivi. Nemaju vode, nemaju struje, plina… Svi su ventili zavrnuti.

U tim okolnostima većina je stanara nazvala svoje obitelji u Osijeku, prijatelje, širu familiju… Vrlo brzo su se raširili dalje od zgrade, dočim je desetak obitelji ostalo, kao i nešto starijih ljudi. Nisu imali gdje.

– To su mladi ljudi koji ili nisu imali mjesta kod obitelji ili su se doselili u grad iz okolnih mjesta za vrijeme studija, zasnovali obitelji, postali naši sugrađani… I u tim okolnostima nismo dvojili mi iz gradske uprave – nastavio je Dragan Vulin, dodajući da je osjetljivost njega i gradonačelnika Radića prema građanima velika i takva naprosto mora biti.

– Da, smjestili smo ih u hostel u Staroj pekari i ondje će biti koliko treba. A koliko čujem neće dugo ondje ostajati, jer danas su me iz zgrade obavijestili da bi popravci mogli jako brzo biti gotovi, neki i do kraja ovog tjedna. U svakom slučaju, naši sugrađani su zbrinuti – zaključio je Vulin.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva), JVP Osijek (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments