Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Španjić proslavio 70. rođendan! Sretno ‘direktore svih direktora’

2 min read
Španjić je bio i jedini direktor, od svih drugih u Hrvatskoj, iz klubova s istim problemom ne plaćanja poreza i doprinosa, a kojem je sud, do njegove pobjede, imovinu držao 'zaključanom'.
španjić turković

Duga je niska onih koji su Milanu Španjiću čestitali 70. rođendan. Evo i nas… Kako i ne bi čestitali kada je Milan ostavio neizbrisiv trag u NK Osijek kao predsjednik i direktor, voditelj škole…

Najdublji trag ostavio je svakako kao direktor, a gdje ga se u uvjetima kada je Ćiro Blažević ‘trener svih trenera’, nazivalo ‘direktorom svih direktora’. Španjić je u klubu bio od vremena kada se u ‘beogradskim šeširima’ izvlačilo parove Kupa ondašnje države, kada je Šukera ‘izbio’ Partizanu i prodao u Dinamo za novac, umjesto za semafor što su nudili iz Srbije, Španjić je bio u klubu kada je Osijek ‘bez prebijene pare’ nizao sjajne rezultate, a igrači još jedino vjerovali njemu. Španjić je bio i jedini direktor, od svih drugih u Hrvatskoj, iz klubova s istim problemom ne plaćanja poreza i doprinosa, a kojem je sud, do njegove pobjede, imovinu držao ‘zaključanom’. Španjić je i direktor kojem su u bivšoj državi, navodno, pištolj držali uperen ispod stola, a zamijenivši ga s drugim. Španjić je i Vašeg autora s utakmice na utakmicu vozio u Lanciji s 2.000 ‘kubika’ po snijegu s umirujućim riječima – Ne brini, bio sam direktor prijevoznog poduzeća. Kao da je to kvalifikacija za brzu vožnju. Ostavio je Španjić Vašem autoru i automobil na povratku iz Daugavpilsa, da se odveze s njim iz Ljubljane u Osijek, jer je on ionako zapeo s Turkovićem na slovenskom aerodromu te noći, jer Ture nije imao vizu. Ali to je već neka druga priča. Zaista je Španjić svega i svačega ‘odbolovao’ radi kluba.

Foto: Facebook (arhiva, screenshot)

Facebook Comments