Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: ZOO vrt Osijek na slobodu pustio tri oporavljene rode!

1 min read
Na jug odlaze u kolovozu, kao i u rujnu. Ove tri još stignu :) Jer, nakon oporavka od ozljede pustili su ih i ZOO vrta u divljinu.

Put prema jugu rode dovršavaju za oko 26 dana, što je, našli smo ta dva podatka, skoro upola kraće nego kada lete s juga k nama. Na jug odlaze u kolovozu, kao i u rujnu. Ove tri još stignu 🙂 Jer, nakon oporavka od ozljede pustili su ih i ZOO vrta u divljinu.

– Važan dio misije i svrhe postojanja Zoološkog vrta u Osijeku čini oporavilište za strogo zaštićene divlje životinje u kojemu se ozlijeđene jedinke kroz proces oporavka revitaliziraju i puštaju natrag u prirodno stanište – piše danas ZOO vrt na Facebook-u i nastavlja…

– Tako smo danas u prirodu pustili tri oporavljene rode koje su proteklih tjedana dobile potrebnu veterinarsku skrb i adekvatnu prehranu zbog čega su dovoljno ojačale kako bi mogle biti vraćene u svoje prirodno stanište.

– Inače, odlukom Ministarstva zaštite okoliša i energetike o odabiru oporavilišta za divlje životinje, od 11. travnja 2017., Zoološki vrt Osijek zbrinjava i provodi skrb za jedinke strogo zaštićenih divljih životinja iz prirode RH koje su pronađene iscrpljene, bolesne, ozlijeđene, ranjene i/ili otrovane, u svrhu njihovog oporavka i povratka u prirodu. Naš zoološki vrt ima uvjete za zbrinjavanje sisavaca iz porodice zvijeri, ptica grabljivica i rodarica – zaključuje se.

Rode su ‘rekle’ – ‘aj Bog 🙂

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments