28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Već drugi dan u nizu krađa katalizatora! A bilo ih je i prije! Zbog platine? Ili dijelova?

1 min read
A posljednjih mjeseci takvih je vijesti bilo i više. Izbrojali bi ih možda i više od 10-tak, u cijeloj Hrvatskoj još i više.

U noći 9. rujna, u Đakovu, nepoznati počinitelj je s parkiranog osobnog automobila demontirao i ukrao katalizator. Vlasniku 66-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta veća od 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće – izvjestila je PU OBŽ danas.

U noći s 6. na 7. rujna, u Osijeku, nepoznati počinitelj je s parkiranog osobnog automobila demontirao i ukrao katalizator. Vlasniku 69-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće – izvjestili su i jučer.

A posljednjih mjeseci takvih je vijesti bilo i više. Izbrojali bi ih možda i više od 10-tak, u cijeloj Hrvatskoj još i više.

Zašto se kradu katalizatori?

Prema pojedinim informacijama svaki katalizator ima oko 1,5 grama platine, a 10-tak grada na crnom tržištu dostiže cijenu od oko 2.000 kuna.

A možda je samo za dijelove…

Oktriće vlasnika ide otprilike ovako – upali automobil, a on bez ispušnog sustava, odnosno prekinutog sustava, zagrmi. I onda znaju što im se dogodilo.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments