Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer od sutra mijenja fokus: Iznosi se omjer cijepljenih i necijepljenih u bolnicama!

1 min read
Od sutra će u fokusu biti omjer cijepljenih i necijepljenih Covid-19 pacijenata na bolničkom liječenju, što je 'modus operandi' većeg broja zemalja.

Treća doza cjepiva je izvjesna, za sada, između ostalog je sinoć u Dnevniku HTV-a rekla ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić. Kao i to da će se od sutra, od ponedjeljka, izmijeniti fokus izvještavanja Stožera Civilne zaštite. Od sutra će u fokusu biti omjer cijepljenih i necijepljenih Covid-19 pacijenata na bolničkom liječenju, što je ‘modus operandi’ većeg broja zemalja.

Kako je jučer u izvješću iz Splita rečeno da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji umrlo 8 Covid-19 pacijenata u prethodna 24 sata, Markotić je u Dnevniku dodala kako je svih 8 bilo necijepljeno.

– Kada svakodnevno čuju koji je taj omjer necijepljenih koji su se zarazili u odnosu na one koji su cijepljeni, pa su se eventualno zarazili, ali nisu završili u bolnici s težim oblicima bolesti ili na respiratoru, a onda vrlo često i sa smrtnim ishodom, vjerujem da će dio ljudi ipak shvatiti opasnost – nizala je Markotić, što je bilo, zapravo, odgovorm na izmjenu fokusa, cijepljenje, ‘antivaksere’…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments