Pet. ruj 17th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Umalo treći poraz Osijeka u nizu! U srijedu idu u Bednju – nujlijepši kemauček svijeto!

2 min read
Osijek se u posljednjim minutama utakmice s manjkom igrača uspio vinuti iznad složenosti situacije i zabiti za 1-1. Bilo je to 'milimetar' od sučevog zvižduka za kraj susreta.

Istra, Dinamo, ali ne i Lokomotiva. Nakon što su Puljani i Zagrepčani ‘istepli’ Osijeku mogućih 6 bodova, a Lokomotiva bila na pravom putu dodati još 3, Osijek se u posljednjim minutama utakmice s manjkom igrača uspio vinuti iznad složenosti situacije i zabiti za 1-1. Bilo je to ‘milimetar’ od sučevog zvižduka za kraj susreta. Osijek je na ljestvici Prve HNL ostao na 4. mjestu, sada sa 14 bodova. Gorica je ispod s 13, Lokomotiva 11 i utakmicom manje, a Dinamo (-1), Rijeka (-1) i Hajduk sa 16, ispred.

Pogledate li ‘highlightse’ prvih 45 minuta, lako ćete se naći na ‘kliskom terenu’ potpuno pogrešnog zaključka o dobroj igri Osijeka. Jer, isti će Vam prikazati nekoliko šansi, 5-6 udaraca na gol Lokomotive, no stvari su potpuno drugačije. Bilo je to 45 minuta koje ste bolje mogli provesti gledajući u zid, čisti, bez slika, hekleraja, prazan. Tek je u 37. minuti Mierez dobio ‘darovanu’ loptu braniča Lokomotive i sam krenuo na njihovog vratara. Odabir je bio loš, udarac gotovo iz prve. A možda ga je mogao obići. Ostalo je 0-0. I do kraja bi mogli navesti još jednu šansu, ali u suštini je to bilo poluvrijeme dosadne igre s obje strane. Lokomotiva, razumjevanja radi, nije pucala niti jednom na gol Osijeka. Ivušić je imao odmor nakon reprezentativnog nastupa.

Razumije se, Osijek je bio itekako bolji od Lokomotive, posebno u prvom dijelu, ali Lokomotiva je bila nikakva, ne loša, već nikakva. Osijek je držao sve konce igre u rukama, osim što bi se zadnji ‘pas’ prije udarca ‘slomio’ na zadnjoj liniji. Nije bilo rješenja u napadu. Dozvoljavam da imate drugačije mišljenje, znalačkiju ocjenu stanja…

A u nastavku. Krenimo od gola. U 70. minuti utakmice Dabro je zabio za 1-0 Lokomotive, a u 75. minuti susreta Fiolić je isključen i Osijek je ostao na 10 igrača. Riječ je o drugom žutom kartonu. A kod gola je bilo dosta sreće za domaće, jer Dabro se tek dobro snašao među neodlučnim Osječanima, a nakon što je lopta iz ‘outa’ stigla u 16-erac. U nastavku Osijek nije sugerirao kako će se s igračem manje lako ‘oduprijeti ponoru’, ali u sudačkoj nadoknadi, u 92. minuti, Topčagić je zabio za 1-1. Pucao je u gornji lijevi kut.

Bjelica, šef struke Osijeka na kraju susreta je u izjavi za TV rekao da je remi realan, u najmanju ruku, jer Osijek je bio bolji svo vrijeme i kažnjen tek iz jedne greške.

To je i više nego točno!

U srijedu Osijek ima Bednju u šesnaestini finala Kupa Hrvatske. Eto im prilike za iskupljivanje. Za bolju i suvereniju predstavu. To je ona općina – nujlijepši kemauček svijeto (najljepši kutak na svijetu).

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments