28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kakav niz ‘prometnih šampiona’!?!? Uhvaćen 5. put bez vozačke! Biciklist napuhao 3,45…

3 min read
Uvijek se vikendom pojačano na prometnicama kontrolira. Ali, više se ne čudimo kada ponedjeljkom ujutro čitamo o 19 pijanih tijekom vikenda za volanom ili kormanom.
policija

Akcija je bila najavljena! A i da nije. Uvijek se vikendom pojačano na prometnicama kontrolira. Ali, više se ne čudimo kada ponedjeljkom ujutro čitamo o 19 pijanih tijekom vikenda za volanom ili kormanom. I to što su uhvaćeni… Koliko ih je još bilo!? Sramota!

– U razdoblju od 10. do 12. rujna, na području ove Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 19 vozača (11 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača mopeda), koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Evidentirana su još 278 prekršaja od kojih: 132 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 37 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 63 ostala prekršaja – počinje zanimljivo priopćenje iz PU OBŽ…

‘NAJBOLJE BICIKLISTIČKO PUHANJE’

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 11. rujna, u 22,44 sata, u Velimirovcu, kada je u prometu zaustavljen biciklist 49-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 3,45 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

‘NAJDUŽE SAMOUKI VOZAČ’

U petak, 10. rujna, u 1,50 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Londžice, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. U zadnje 3 godine 23-godišnjak je 4 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju.  Temeljem odluke Općinskog suda, 23-godišnjaku je određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje te 6 negativnih prekršajnih bodova.

DRUGO MJESTO U ‘ISTOJ KATEGORIJI’

U 20 sati, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Unazad 3 godine, 25-godišnjak je 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci te 6 negativnih prekršajnih bodova.

‘NAJBOLJI CUG’ CESTE I ‘SUDAR DVA PIJANA’

U 19,50 sati, u Kozarcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozaču osobnog automobila 43-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Kozarca,  koji se nepropisno kretao kolnikom, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,90 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. Kod drugog sudionika prometne nesreće, vozaču osobnog automobila 22-godišnjem hrvatskom državljaninu, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,95 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments