29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nove odluke Stožera: Povećava se upotreba Covid potvrda…

1 min read
Stožer je donio i Odluku o obveznom posjedovanju Eu digitalne COVID potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Ministar Božinović izvijestio je da je od zadnje sjednice Vlade Stožer civilne zaštite donio šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna te pojasnio izmjene – javlja priopćenjem Stožer CZ i nastavlja…

Uz tri odluke kojima se produljuju mjere koje se odnose na obvezno korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, Stožer je donio i Odluku o obveznom posjedovanju Eu digitalne COVID potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva u Republici Hrvatskoj.

Izmjenom Odluke o ograničavanju okupljanja propisana je nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja te priredbi na kojima se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (izlagači, posjetitelji, tehničko osoblje i sl.)

Manju izmjenu je doživjela i Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, u kojoj je novina da državljani trećih zemalja, koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja, sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobriti ulazak u Republiku Hrvatsku. Negativni nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija) i Koronavirus.hr (screenshot)

Facebook Comments