29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Nešto genijalno za umirovljenike i njihove unuke u Kulturnom centru: Teatar To Go! Besplatno!

2 min read
Kroz avanturu veću od života vode vas glumci Ivan Pokupić (vrtlar Borko) i Goran Smoljanović (botaničar Florijan Stolisnik).

Novu kazališnu sezonu Teatar to go odlučio je otvoriti zajedno s umirovljenicima i njihovim unucima. Cilj je potaknuti međugeneracijsko druženje i stvoriti zajedničke uspomene uz kazalište. Izvedbe predstave Botaničari bit će u subotu, 18. rujna 2021. u 09:00, 11:00 i 18:00 sati u Kulturnom centru Osijek – javlja pozivom Teatar To Go i nastavlja…

Nove izvedbe donose provjereno dobru priču o važnosti zaštite prirode i očuvanja okoliša te odgovornom gospodarenju otpadom, a namijenjena je djeci od 3 do 10 godina. Radnja predstave počinje pronalaskom mjesta za sadnju biljke imena Maximus Botanicus, koja ima iznimne mogućnosti filtriranja zraka. Međutim, naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme, pretvara se u komičnu avanturu.

Kroz avanturu veću od života vode vas glumci Ivan Pokupić (vrtlar Borko) i Goran Smoljanović (botaničar Florijan Stolisnik).

Ulaz na sve izvedbe je besplatan. Ukoliko gledatelji žele, umjesto ulaznice, mogu ponijeti bilo koju biljku, koja će ostati Kulturnom centru na trajnom čuvanju.

Za sudjelovanje je potrebna prijava na email: teatar.to.go@gmail.com. Potrebno je navesti ime i prezime, broj gledatelja, odabrani termin izvedbe (09:00, 11:00 ili 18:00 sati). Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama kazališta www.teatartogo.hr.

Izvedbe su organizirane u suradnji s Kulturnim centrom Osijek i Klubom 60+ Osijek, Udrugom za promicanje kvalitete života starijih, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Grada Osijeka i Zaklade Kultura nova – zaključuje se u pozivu.

Foto: ustupio Teatar To Go (autor: Sebastian Borovčak)

Facebook Comments