18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Istinski glazbeni spektakl u četvrtak! Carmina Burana u Tvrđi: Dva zbora, solisti, klavir, ansambl…

2 min read
U izvedbi sudjeluju Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (zborovođa: dr. Antoaneta Radočaj-Jerković), Pjevački zbor Sveučilišta u Pečuhu (zborovođa dr. Tamas Lakner), solisti: Anja Papa, sopran, Stevan Karanac, tenor i Szabolcs Bognár, bariton, Szabolcs Balásy, klavir i Krisztián Horváth, klavir te udaraljkaški ansambl Panonske filharmonije.
tvrdja rasvjeta trg (3)

Ovo kada ‘zagrmi’, bit će to kako je Dražen Siriščević znao reći – ‘zvonka radost’. Bit će to istinski glazbeni spektakl na spektakularnom mjestu, u dvorištu Stare pekare u Tvrđi. Zamislite trenutak kada krenu glasovi dvaju zborova, solista, tonovi klavira, ansambla…

U Osijeku će se u četvrtak, 23. rujna 2021. u 20 sati u dvorištu Stare Pekare (Trg Vatroslava Lisinskog 11, Osijek ) izvesti jedno od najpoznatijih djela zborske literature – kantata Carmina Burana, skladatelja Carla Orffa. 
Koncert je uvod u novi festival Akademije za umjetnost i kulturu – ARTOMANIA – javlja pozivom Kulturni centar u Osijeku i nastavlja…

Djelo će biti izvedeno kao rezultat prekogranične suradnje između Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta u Pečuhu, Fakulteta za glazbu i vizualne umjetnosti. Osječka izvedba dio je projekta “CHOIR” sufinanciranog u sklopu Interreg V-A programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

U izvedbi sudjeluju Pjevački zbor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (zborovođa: dr. Antoaneta Radočaj-Jerković), Pjevački zbor Sveučilišta u Pečuhu (zborovođa dr. Tamas Lakner), solisti: Anja Papa, sopran, Stevan Karanac, tenor i Szabolcs Bognár, bariton, Szabolcs Balásy, klavir i Krisztián Horváth, klavir te udaraljkaški ansambl Panonske filharmonije. Dirigent je prof. dr. Tamás Lakner, dobitnik prestižne mađarske Liszt nagrade za postignuća u kulturi i umjetnosti.  Osječka izvedba realizirat će se u suradnji s Kulturnim centrom Osijek.

Ulaz na koncert je slobodan do popunjena sjedećih mjesta. Rezervacije mjesta nisu moguće – zaključuju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments