19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Belgijski veleposlanik posjetio Grad Osijek i sastao se s Radićem i Vulinom!

2 min read
...Radić je predstavio brojne potencijale našega Grada. Od IT parka, poduzetničke zone, budućih mjera kojima ćemo stimulirati dolazak novih investitora u Osijek, a osobito je naglasio suradnju gospodarstva i osječkog Sveučilišta u cilju stvaranja boljih uvjeta za razvoj poduzetništva.

Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Nicolaas Roger R. Buyck službeno je posjetio Grad Osijek te se sastao sa gradonačelnikom Ivanom Radićem i njegovim zamjenikom dr. sc. Draganom Vulinom. Na prijemu sa belgijskim veleposlanikom gradonačelnik Radić je predstavio brojne potencijale našega Grada. Od IT parka, poduzetničke zone, budućih mjera kojima ćemo stimulirati dolazak novih investitora u Osijek, a osobito je naglasio suradnju gospodarstva i osječkog Sveučilišta u cilju stvaranja boljih uvjeta za razvoj poduzetništva.

Radić je također istaknuo važnost privlačenja sredstava iz EU fondova.

„Trenutno se u Osijeku provode projekti u vrijednosti od 1,2 milijarde kuna financirani sredstvima iz EU fondova, cilj je da u narednom financijskom razdoblju, 2021. – 20217., ta brojka bude puno veća odnosno da dostignemo iznos od 2 milijarde kuna koji će se investirati na području našega Grada“, rekao je Radić.

S obzirom da je u Osijeku povećan broj gospodarskih subjekata kao i njihovi prihodi, Radić je istaknuo da je Grad maksimalno angažiran u cilju privlačenja novih investitora jer je razvoj poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta prioritet ove gradske uprave.

Veleposlanik Nj. E. Nicolaas Roger R. Buyck u Osijeku boravi i povodom u nedjelju otvorene izložbe „Putovanje Belgijom kroz strip“. Izložba je postavljena u Kinu Urania u sklopu obilježavanja 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj, i to u suradnji Veleposlanstva Belgije u Republici Hrvatskoj i Francuske Alijanse Osijek, a obuhvaća nekoliko generacija autora stripova od Flandrije preko Bruxellesa do Valonije.

Tekst i foto: Grad Osijek

Facebook Comments