19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Užasavajuće saznanje: Uhvaćen čak 41 vozač ‘pod gasom’ ovog vikenda u OBŽ!

3 min read
Osim što su bili pijani, mahom su to bili i vozači bez ili oduzete vozačke...

U razdoblju od 24. do 26. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu je zaustavljen 41 vozač od kojih 35 vozača osobnog automobila, 5 vozača bicikla i 1 vozač mopeda, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. U navedenom periodu evidentirano je još i 239 prekršaja od kojih 120 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 19 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanje pod zabranom, 5 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 68 ostalih prekršaja – javlja priopćenjem PU OBŽ.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 25. rujna, u 21,55 sati, na državnoj cesti broj 212, između Karanca i Kneževih Vinograda, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač mopeda 30-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je upravljao mopedom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,54 grama po kilogramu, uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu te mu je privremeno oduzet moped s kojim je upravljao. Vozaču je Općinski sud odredio zadržavanje od 14 dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.  

U petak, 24. rujna, u 22,30 sati, u Osijeku u Svilajskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. 

U subotu, 25. rujna, u 15,20 sati, u Osijeku, u Reisnerovoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,41 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.  

Jučer, 26. rujna, u 00,20 sati, u Osijeku, u ulici Sv. L. B. Mandića, u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana   prisutnost alkohola u krvi od 1,98 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.  

U 1,41 sati, u Markovcu Našičkom, u nadzoru prometa zaustavljen je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,13 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 10 negativnih prekršajnih bodova.

U 23,25 sati, u Osijeku, u Reisnerovoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Brijesta, koji je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu Isti je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova – zaključuju iz policije.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments