19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vukašinović pred Osječki jesenski sajam: 200 izlagača je čekalo ‘u niskom startu’!

2 min read
- Mi ćemo u tri dana na dvije lokacije imati ukupno 300 izlagača. Ima posla, ali raduje nas - zaključio je Vukašinović.

Napokon! Sajamska industrija najduže je ‘bolovala’ pod epidemijskim mjerama, otvarala sajamske priredbe sukladno popuštanju odredbi Stožera, a sada, poslije više mjeseci ‘stidljivog’ rada, najzad otvaraju u potpunosti vrata i u Osijeku. Osječki sajam d.o.o. u suradnji s HGK ŽK Osijek, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, organizira 24. Osječki jesenski sajam, na sajamskom prostoru Pampas, od 1. do 3. listopada ’21. godine. Stožer je odlučio kako zapreka održavanju nema, ali za ulazak u unutarnji prostor zahtjevaju Covid potvrde. Pa ipak, bez imalo dvojbe, izlagači su jedva dočekali priliku prezentirati se klijentima, kupcima i poslovnim suradnicima, sukladno čemu su štandovi ‘planuli’, 200 izlagača svoj prostor na Sajmu u Osijeku osiguralo odmah.

– Izlagači su još od posljednje najave popuštanja mjera bili praktički u ‘niskom startu’. Zaista smo zajednički jedva dočekali jesensku varijantu sajma, a kako bi naši izlagači imali priliku sa svojom ponudom spajati potražnju kupaca i poslovnih partnera. Znaju svi jako dobro kako se sajmu sklapaju poslovi za cijelu godinu i duže. A mi smo bili spremni za organizaciju istog trenutka – kazao je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

Sajamska priredba programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju  s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je  prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga. I ove godine, u sklopu 24. Osječkog jesenskog sajma održat će se 26. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, u organizaciji HGK ŽK Osijek, što je dio manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja će promovirati pčelinje proizvode kroz degustaciju, prodaju, stručno savjetovanje i edukativne aktivnosti – nižu informacije i na mrežnoj stranici sajma.

– Sve su to razlozi za sjajnu posjećenost sajma i ove godine. Nama kroz tri dana priredbe ovdje dođe više tisuća sugrađana, ali i ljudi ih okolnih mjesta, cijele regije, svakako i iz susjednih država. Naš najbolji indikator uspješnosti sajma je povratak izlagača svake godine, jer bez imalo sumnje ostvaruju se poslovi i prodaja – nizao je Vukašinović.

Paralelno s organizacijom jesenskog sajma, Osječki sajam imat će u subotu, 2. listopada, prve subote u mjesecu, još jedan organizacijski ‘zalogaj’, a to je Sajam antikviteta ‘kod Školjke’. Sajam antikviteta je manifestacija koja godinama raste, a dodatni ‘vjetar u leđa’ organizatori su dali uvođenjem brojnih inovacija, što uključuje i ugostiteljsku ponudu već ove navedene subote. Dolaze dečki iz osječke Runde, a što znači da će se za najmanje 100 izlagača i desetak tisuća posjetitelja, za one koji žele, točiti ‘craft’.

– Mi ćemo u tri dana na dvije lokacije imati ukupno 300 izlagača. Ima posla, ali raduje nas – zaključio je Vukašinović.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments