16. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Drava jutros -138 cm! Od petka pada vodostaj!

1 min read
Drava kod Osijeka je jutros u 8 sati sitgla do -138 centimetara (ostao isti i u 9 sati). Najniži vodostaj ikada bio je '03. godine, a kada je to bilo -168. U zadnja 24 sata vodostaj je pao za 18 centimetara, u 48 sati za 31.

Na -120 centimetara nastale su brojne fotografije na sprudovima Drave kod Podravlja, preko puta KBC-a Osijek, gdje je i inače plovnost rijeke najslabija. Bilo je to početkom prošlog tjedna, da bi do konca tjedna Drava rasla do -88 cm. Pa ipak, od petka 24. rujna, ponovno je krenuo pad vodostaja i danas je na samo 30 cm od najnižeg vodostaja ikada.

Drava kod Osijeka je jutros u 8 sati sitgla do -138 centimetara (ostao isti i u 9 sati). Najniži vodostaj Drave kod Osijeka ikada bio -168 centimetara i dogodio se 29. rujna ’03. godine. Prije toga je za najniži vodostaj vrijedio onaj iz ’85. godine s -166. A taj je bio u siječnju, kada je Drava poslovično najniža.

U zadnja 24 sata vodostaj je pao za 18 centimetara, u 48 sati za 31.

Pa ipak, sasvim sigurno nema brige za Dravu, a u uvjetima najavljene kiše sljedećih nekoliko dana, od danas do petka, uz pretpostavku kako će najviše oborina biti upravo u četvrtak.

A do tada, nevjerojatne slike otkrivene gotovo polovice korita Drave na pojedinim mjestima, još će biti aktualne.

Usput, kontaktirali smo Hrvatske vode i čekamo odgovor o mogućem nastavku pada vodostaja ili rastu…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments